Utorak, 6. prosinca 2022.

U Đurđevcu u tijeku radovi na asfaltiranju nove ceste u poslovnoj zoni A-sjever

Preporučujemo

Na prostoru poslovne zone A-sjever u Đurđevcu u tijeku su radovi na asfaltiranju novoizgrađene ceste, a gradilište vrvi od radnika koji paralelno odrađuju dio preostalih zemljanih radova odnosno povlače infrastrukturu te rade pripremu ceste do spoja s državnom cestom.

Radove su obišli gradonačelnik Hrvoje Janči, predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković, Dejan Đud pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Grada Đurđevca, direktor Bistre Krešimir Habijanec te ostali predstavnici izvođača radova.

Poslovna zona A- sjever nalazi se na izlazu iz Đurđevca u smjeru Virovitice uz državnu cestu D2,  a vrijednost projekta je gotovo 11 milijuna kuna od kojih oko 10 milijuna kuna sufinancira Europska unija i Ministarstvo regionalnog razvoja i Fondova EU.

Radovi na izgradnji ceste u poslovnoj zoni u Đurđevcu

Završetkom izgradnje sveukupno 7.475,68 m² ceste s pratećom infrastrukturom unutar poduzetničke zone A sjever stvorit će se potrebna zajednička infrastruktura i cestovna dostupnost parcela u zoni.

– Unatoč situaciji koja je trenutno u Hrvatskoj, ne stajemo s infrastrukturnim projektima u Đurđevcu. Moram reći da nam za sada dobro služe vremenske prilike te i na ovom gradilištu radovi izvrsno prate dinamiku izvođenja. Uskoro ćemo imati spremnih 23 hektara u komadu poduzetničke zone infrastrukturno za dolazak novih investitora. Ovaj projekt je jako važan za razvoj poduzetništva u Đurđevcu budući da će se kroz projekt izgraditi sva potrebna infrastruktura i time smanjiti početni troškovi poduzetnika. Vjerujem da je ovaj projekt samo zamašnjak đurđevačkog poduzetništva i novih projekata naših poduzetnika i grada – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Istaknuo je kako provedba Europskih projekata u Đurđevcu nije upitna bez obzira na epidemiološku situaciju.

– Nužno je održati građevinsku aktivnost u gradu i dati poticaje gospodarstvu – rekao je gradonačelnik te dodao kako su sva gradilišta aktivna.

Radovi na izgradnji ceste u poslovnoj zoni u Đurđevcu

– Prepoznali smo potrebe poduzetnika na terenu za dodatnom podrškom u realizaciji projekata i to kroz pomoć kod projektiranja i ishođenje građevinske dozvole za izgradnju hala koje bi bile prilagođene potrebama različitih poduzetnika. Đurđevac će izraditi projektnu dokumentaciju za izgradnju hala te se očekuje da će već početkom iduće godine prvi poduzetnici izgraditi svoje proizvodne pogone u zoni. Poduzetničke zone koje smo imali do sada nisu kapacitetom, opremljenošću ni veličinom bile dorasle nekoj ozbiljnijoj investiciji kakvu mi želimo u našem gradu. Lokacijski zona je odlična i zbog toga što se brza cesta svakim danom sve bliže primiče Bjelovaru, a postoji i trasa ucrtana u planovima za brzu cestu Đurđevac-Bjelovar. Prometna povezanost te sve one mjere koje daje Đurđevac preduvjeti su za investitore i investicije – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

– Vjerujemo da će po završetku asfaltiranja ceste i pješačke staze većina građana doći u zonu da se uvjeri kako to izgleda, a zasigurno će i brojni rekreativci i građani s ljubimcima koristiti ovu šetnicu za rekreaciju. U zoni je izgrađen i novi kružni tok, a kao nastavak ovog projekta izgradit će se i cesta odnosno spoj koji će povezati zonu direktno s Radničkom cestom – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti