Petak, 19. kolovoza 2022.

U Rasinji otvorena izložba slikara i branitelja Ivana Mažara – Magija

Na otvaranju izložbe poštivane su sve epidemiološke mjere vezane uz sprečavanje širenja koronavirusa te je broj pozvanih posjetitelja bio ograničen

Preporučujemo

Otvaranjem samostalne izložbe slikara, branitelja Ivana Mažara – Magija Općina Rasinja obilježila je proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Izložba je otvorena 5. kolovoza u prostorijama Općinskog centra za kulturu, tradiciju i edukaciju, a u organizaciji izložbe sudjelovala je Podravska gruda, udruga za očuvanje prirodne i kulturne baštine rodnoga kraja.

Na otvaranju izložbe poštivane su sve epidemiološke mjere vezane uz sprečavanje širenja koronavirusa, a zbog tih mjera, odnosno ograničenog prostora, broj pozvanih posjetitelja je bio ograničen.

Izložba slikara i branitelja Ivana Mažara - Magija u Rasinji

Izložbi su uz načelnika Općine Danimira Kolmana, nazočili i donačelnik Marijan Hadelan, ravnatelj OŠ A.Palmović Kruno Belaj te predstavnici udruge Matice umirovljenika Općine Rasinja i udruge žena Hrvatska duša.

Prisutne posjetitelje uvodno je pozdravio predsjednik Podravske grude Josip Mlinarić, a o slikaru, branitelju Ivanu Mažaru – Magiju kao karakternom i dobrom čovjeku te njegovom doprinosu u Domovinskom ratu, govorio je Nenad Marinac koji je dao i posebni osvrt na njegovo slikarstvo – prirodni talenat, opsjednutost prirodom rodnoga kraja, slikarskim tehnikama i ostalim motivima te prepoznatljivom rukopisu.

Prisutnima se obratio i načelnik Općine Danimir Kolman, koji je zahvalio Zvonku Habijanu što je doveo slikara, branitelja u ovu sredinu te je pohvalio aktivnosti svih koji su sudjelovali u organizaciji izložbe jer je i Općina na dostojan način obilježila značajnu obljetnicu veličanstvene vojno-redarstvene operacije Oluja.

Izložba slikara i branitelja Ivana Mažara - Magija u Rasinji

Nakon proglašenja izložbe otvorenom, posjetitelji su s velikom pažnjom razgledali 70 prezentiranih slika.

Svi zainteresirani će izložbu moći pogledati i dalje najavom na broj mobitela 098/691 940, Josip Mlinarić.

Više fotografija možete pogledati ovdje.

Autor: Ana Mlinarić, Foto: Karlo Krušelj

- Advertisement -

Najnovije objave