Srijeda, 22. ožujka 2023.

U školi u Drnju održana večer druženja s roditeljima i učenicima

Tema večeri bila je Ivana Brlić-Mažuranić te su sve aktivnosti bile posvećene upravo njoj i njezinim djelima

Preporučujemo

U školi u Drnju održana je večer druženja s roditeljima i učenicima. Sudjelovali su učenici Erasmus+ tima TITLE i Erasmus akreditacije, njihovi roditelji te članice Eramus+ tima TITLE. Večer nazvana Family Night sastojala se od šest različitih aktivnosti.

Tema večeri bila je Ivana Brlić-Mažuranić te su sve aktivnosti bile posvećene upravo njoj i njezinim djelima.

Večer je započela prezentacijom o Ivani koju je izradila Josipa Lukunić, učenica 8. b. Nakon toga je uslijedila Colorout radionica, koju je održala učiteljica Ana Tustonjić Dombaj. Učenici i njihovi roditelji su biranjem riječi u pjesmi Đaci stvarali nove pjesme, dok su suvišne riječi bojili željenim bojama. Poneki su se odvažili i nacrtali prava remek-djela.

Uz pomoć aplikacije ClassDojo, učenici i roditelji su podijeljeni u skupine koje su u nastavku večeri kroz svaku aktivnost skupljale bodove. Učiteljica Martina Hrastić Farkaš je za sudionike održala Kahoot! kviz o poznavanju arhaičnih riječi prisutnih u Ivaninim djelima. S istom temom je nastavila učiteljica Andrea Pandurić, ali u obliku križaljke.

Foto: OŠ Fran Koncelak Drnje

Školska knjižničarka Stjepana Kadić je sudionicima pripremila izazov za poticanje međusobne suradnje i kreativnosti. Radilo se o popunjavanju riječi koje su izostavljene u pjesmi Ispit. Posljednju aktivnost – kviz znanja održala je učiteljica Andrea Pandurić. Kviz je izvrsno zaokružio sadržajnu večer, provjeravajući što su to sve sudionici naučili tijekom provođenja spomenutih aktivnosti.

Čestitke pobjedničkoj ekipi MIDA, koju su činili Dorian Čižmešija, Alisa Kovačić, Tena Palaš, Margita Ivković i Zita Varga, Danijel Čižmešija, Leonida Kovačić, Marija Palaš i Valerija Ivković.

Tekst: Stjepana Kadić

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti