Četvrtak, 18. srpnja 2024.

U Sokolovcu otvoren novi dječji vrtić

Vrtić raspolaže najsuvremenijim namještajem i opremom, profesionalnom kuhinjom te opremljenim dječjim igralištem

- Oglas -

Koprivničko-križevački župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić u Sokolovcu su prisustvovali svečanosti otvorenja Dječjeg vrtića „Djetlić“ koji će uvelike podići razinu kvalitete predškolskog odgoja i obrazovanja na području općine.

Župana i zamjenika dočekali su načelnik Općine Vlado Bakšaj sa suradnicima Tomislavom Nožarom i Tihomirom Jandrokovićem, osnivačica vrtića Karmen Pavlic i ravnateljica Ana Preloščan, ravnatelj OŠ Sokolovac Saša Korkut te upravitelj šumarije Sokolovac Tihomir Kolar.

Osnivačica vrtića Karmen Pavlic zahvalila je Županiji i Općini na podršci te naglasila kako u vrtiću nude suvremeni pristup odgoju i obrazovanju sa integriranim kurikulumom koji u središte stavlja dijete.

- Oglas -

– Vjerujem kako će roditelji prepoznati vrhunske uvjete koje ovaj objekt i vrtić nude, rijetke su jedinice lokalne samouprave koje tako mnogo i kvalitetno ulažu u predškolski odgoj kao što je to slučaj u Sokolovcu – istaknula je Pavlic.

Načelnik Bakšaj je kazao kako je objekt vrtića vrijedan nešto manje od šest milijuna kuna te kako je iznimno ponosan što se dugogodišnja želja stanovnika konačno i realizirala, na zadovoljstvo roditelja i djece koja će od sada imati vrhunske uvjete.

– Naša je općina poznata po tome da mnogo ulaže u obitelji i mlade, financiramo brojne predškolske i školske aktivnosti te razne izvannastavne i sportske programe, uvijek stojimo na raspolaganju za sve što je potrebno za djecu. Tako će biti i ubuduće, a ovaj vrtić koji smo izgradili za našu budućnost te kako bi obitelji ostale u općini upravo to i dokazuje. Hvala svima koji su sudjelovali i pomogli u realizaciji – kazao je načelnik Bakšaj.

Novi vrtić u Sokolovcu
Novi vrtić u Sokolovcu // Foto: kckzz.hr

Okupljenima su se obratili i ravnatelj škole Korkut te upravitelj šumarije Sokolovac Kolar koji su čestitali na novom objektu koji će, kako su istaknuli, uvelike podići standard života na prostoru općine.

Župan Koren u prigodnom je govoru izrazio veliko zadovoljstvo što je Sokolovac dobio moderno zdanje u kojem će djeca i odgojiteljice imati vrhunske uvjete.

- Oglas -

– Županijska uprava u mnogim programima i projektima uspješno surađuje s Općinom Sokolovac, često smo ovdje što govori u prilog da je ovo izuzetno dinamična sredina u kojoj se mnogo radi. Ovaj vrtić je zasigurno jedan od najvažnijih projekata jer znamo da se društvo i temelji zajednice stvaraju od najranije dobi. Ovo je lijep i velik dan za sve stanovnike općine, svaki ovakav uspjeh naših jedinica lokalne samouprave znači i uspjeh cjelokupne županije. Čestitam svima koji su sudjelovali na projektu, želim vam uspješan rad i da vrtić bude uvijek dupkom pun – naglasio je župan Koren.

Nakon prigodnih riječi uslijedio je obilazak vrtića koji osim stručnim kadrom, raspolaže i najsuvremenijim namještajem i opremom, profesionalnom kuhinjom te opremljenim dječjim igralištem.

Izvor: kckzz.hr

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti