Nedjelja, 21. srpnja 2024.

Uspješno završen projekt ‘Pomoć je moć’

Kroz projekt „Pomoć je moć“ zaposleno je 15 žena od kojih su neke završile osposobljavanje za gerontodomaćice, a druge za priprematelje jednostavnih jela i slastica

- Oglas -

Općina Legrad u suradnji s partnerima općinama Ferdinandovac, Koprivnički Ivanec, Koprivnički Bregi, Gola i Podravske Sesvete završava projekt „Pomoć je moć“, nastavak programa „Zaželi – Programa zapošljavanja žena“, koji se financira bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali (2014-2020) u vrijednosti od 1.392.977,00 kuna.

Projekt „Pomoć je moć“ ostvaren je uz stručnu potporu agencije PORA „Uz PORU po potporu“, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Centra za socijalnu skrb Koprivnica i Centra za socijalnu skrb Đurđevac.

Pomoć je moć logo

- Oglas -

Kroz projekt „Pomoć je moć“ zaposleno je 15 žena od kojih su neke završile osposobljavanje za gerontodomaćice, a druge za priprematelje jednostavnih jela i slastica te su ponovo nakon niza godina bile uključene u sustav rada te su stekle nova znanja i vještine kako bi mogle konkurirati za druga radna mjesta.

Projekt je vrlo koristan za starije i nemoćne osobe koji su prepušteni sami sebi te su im gerontodomaćice osim nužne pomoći u kućanskim poslovima pružile i svakodnevnu brigu o njihovom zdravstvenom i psihičkom stanju kako se u vremenima pandemije ne bi osjećali sami i izolirani.

Žene u projektu 'Pomoć je moć'

Posao pripadnica ciljane skupine bila je skrb o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u njihovom domu, pomoć pri kupovini i dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvu korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava, dostava lijekova, plaćanje računa, pomoć u socijalnoj integraciji, pružanje podrške korisniku kroz razgovore i druženja i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Projekt Pomoć je moćPetnaest gerontodomaćica brinulo se o 90 korisnika, općine su pružile potpunu potporu, savjetovanje i koordinaciju kroz projekt i korisnicima i zaposlenicama. Svaki mjesec krajnji korisnici putem projekta dobivali su paket higijenskih potrepština koji uključuje sredstva za osobnu higijenu i sredstva za čišćenje.

- Oglas -

Izjava jedne pripadnice ciljane skupine najbolje će dočarati uspješnost projekta.

„Tijekom rada i obavljanja posla, osjećala sam se lijepo i zadovoljno družeći se s korisnicima. U ponedjeljak nam je bio zadnji dan druženja. Taj dan sam obišla sve svoje korisnike i zajedno smo plakali zbog rastanka. Rado bih nastavila raditi u projektu, smatram da je to korisno. Štićenici se nadaju nastavku projekta, kao i ja. Nemam riječi kojima bih opisala emocije koje su nastale i povezanost s ljudima s kojima sam radila. Bila sam jako zadovoljna korisnicima i poslom koji sam obavljala“, podijelila je svoje osjećaje s nama gerontodomaćica iz Legrada Esada Polančec.

Gerontodomaćice

EU sufinanciranje logo

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti