Četvrtak, 22. veljače 2024.

Velika akcija policije i USKOK-a: na švercu migranata zaradili gotovo 200.000 eura

Kriminalističko istraživanje provedeno je nad dvojicom turskih državljana u dobi od 39 i 46 godina te petoricom hrvatskih državljanina u dobi od 19, 23, 44, 52 i 22 godine

- Oglas -

Koprivničko-križevački policajci u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te u suradnji s Ravnateljstvom policije, Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom turskih državljana u dobi od 39 i 46 godina te petoricom hrvatskih državljanina u dobi od 19, 23, 44, 52 i 22 godine.

Terete se za počinjenje više kaznenih djela zločinačkog udruženja i protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma počinjenog u sastavu zločinačkog udruženja.

Nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, utvrđena je sumnja da je prvoosumnjičeni 39-godišnji turski državljanin od početka kolovoza 2022. do 15. lipnja ove godine povezao u zajedničko djelovanje ostale osumnjičenike s više nepoznatih osoba.

- Oglas -

Potom su izvan graničnih prijelaza prevezli najmanje 138 stranih državljana iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku i stekli nepripadnu imovinsku korist od najmanje 198.000 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, petorica osumnjičenika su predana pritvorskom nadzorniku pritvorske jedinice Policijske uprave Zagrebačke, a kaznena prijava podnesena je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, priopćila je u petak policija.

Detaljnije priopćenje USKOK-a možete pročitati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti