Subota, 21. svibnja 2022.

Vladimir Rus izabran za novog predsjednika NK Miklinovca: ‘Vođenje kluba je privilegija i zadovoljstvo, ali i velika obveza’

U upravu kluba, osim Rusa, još su izabrani Ranko Gojković, Marko Patrčević, Bono Kristić, Božidar Spevan, Tomislav Kovačić, Ivan Jelak, Marko Opačić, Tomica Srednoselec, Vjekoslav Lesjak i Marko Matijašec

Preporučujemo

Vladimir Rus, poznati koprivnički ugostitelj, novi je predsjednik NK Miklinovca. Na tom je mjestu zamijenio Marka Patrčevića, koji će u novom četverogodišnjem mandatu biti član uprave.

U upravu su, osim njih dvojice, još izabrani Ranko Gojković, Bono Kristić, Božidar Spevan, Tomislav Kovačić, Ivan Jelak, Marko Opačić, Tomica Srednoselec, Vjekoslav Lesjak i Marko Matijašec.

Gojković je ponovno izabran za dopredsjednika kluba, a na mjestu tajnika Rusa će zamijeniti Kristić.

U nadzorni odbor, pak, izabrani su Željko Krček, Ivan Kancelak i Gabro Popijač, koji je ujedno i predsjednik.

“Prije svega zahvaljujem dosadašnjem predsjedniku, svim skupštinarima, navijačima i prijateljima kluba koji su se odazvali na današnju skupštinu. Zahvaljujem svima na ukazanom povjerenju i nadam se da ću ga opravdati u idućem mandatu.

Premda nemam neku dodirnu točku s Miklinovcem, u rad kluba sam se uključio na poziv šogora Nikole Đureca još 2016. godine i od onda aktivno sudjelujem u radu kluba. Zajedno smo prošli kroz borbu za ostanak u Drugoj ŽNL pa borbi za ulazak u Prvu ŽNL pa opet borbi za ostanak u istoj da bi danas sigurno plovili sredinom ljestvice s apetitima za još nekim iskorakom.

Ono što želim reći jest da je vođenje kluba privilegija i zadovoljstvo, ali istovremeno obaveza i iziskuje puno truda i odricanja… Da bi mi to bilo čim lakše predlažem nove članove uprave kako bismo kao homogena cjelina zajedno vodili naš klub i pridonosili njegovom razvoju. Uprava se sastoji od spoja iskustva i mladosti jer smatram da kao takva najbolje funkcionira”, istaknuo je Rus.

Nogometaši i stručni stožer NK Miklinovca
Nogometaši i stručni stožer NK Miklinovca // Foto: Zvonimir Markač

Predstavio je i plan rada za iduću godinu, i to u sedam koraka.

1. Opredijelili smo se za politiku orijentiranja na domaći igrački kadar, a ne dovođenje dečki iz vana koja se pokazala kao ispravan put za napredovanja našeg kluba. Dečki više treniraju i druže se i tako stvaraju prijeko potrebnu povezanost koja im puno znači i u samim utakmicama. Taj trend želimo nastaviti uz postepeno pomlađivanje ekipe, a prijelazne rokove ćemo odrađivati situacijski, po potrebi u datom trenutku.

2. U idućem razdoblju želja nam je završiti spremište i kuhinju koju smo započeli ove godine, zazidati pečenjaru koja bi doprinijela društvenom faktoru – jer tko ne bi želio da nam se svako malo tu na igralištu vrti janje ili odojak. Također, predali smo u Grad Koprivnicu plan obnove tuševa i odvodnje na koji još čekamo odgovor.

3. Što se igrališta tiče, u jesenskom dijelu planirano je navoženje pjeskovite zemlje i ozračivanje terena te navoženje gnojnice ako će biti snježnog pokrivača. U proljetnom dijelu planira se prihrana i sijanje trave kako bismo uredili dosta loše glavno igralište, a velik korak u tome nam je suradnja sa Školom nogometa koji je moja iduća točka.

4. Ulazak u Školu nogometa Grada Koprivnice osigurao nam je mnoge benefite do sada i nadamo se još boljoj suradnji u narednom periodu. Izgradili smo odlične odnose s prijateljima iz NK Močila i NK Koprivnice i konstantno radimo na poboljšavanju istih. Na proljeće bi se na Cerinama trebala postaviti rasvjeta čijom bismo upotrebom značajno rasteretili glavni teren i pružali mu toliko željenu priliku da se “odmori” i oporavi. Svi uzrasti bi u tom slučaju trenirali preko, na Cerinama.

5. Cilj nam je privući zaljubljenike u nogomet na naše utakmice. Navijači i simpatizeri su nam osim u financijskom, potrebni i u organizacijskom smislu jer svaka nam je pomoć dobro došla, zato pozivam sve da nam se pomogne u bilo kojem smislu, jer suport nam je u ovom trenutku jako potreban.

6. Ako će nam financijske mogućnosti dozvoliti željeli bismo nabaviti sportske trenirke za seniore jer smo jedna od malobrojnih ekipa u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi koja to nema. Zadnje smo opremu obnavljali još 2017. godine.

7. Sportski ciljevi u idućoj godini su da se u prvenstvu zadržimo između četvrte i sedme pozicije kako bismo kandidirali za najavljenu Premijer ligu ako do nje dođe, u Kupu probati ići što dalje i ponoviti uspjeh osvajanja memorijalnog turnira Jakupić – Kardoš, koji smo ove godine osvojili protiv naših prijatelja iz Močila koje ovom prilikom pozdravljam i pozivam i iduće godine da nam budu gosti.

Ukratko se na skupštini govorilo i o postignutim rezultatatima ove godine, kako na terenu, tako i izvan njega.

Miklinovec je tako prošlu sezonu završio u sredini ljestvice, a prvi dio aktualne sezone na zadovoljavajućem šestom mjestu. Žuta podmornica ušla je i u četvrtfinale Županijskog kupa, a osvojen je, dakle, memorijalni turnir Jakupić – Kardoš uz više pojedinačnih nagrada igrača. Pokrenuta je izgradnja spremišta, kuhinje i peke, a završena je fasada na sportskom objektu, a kupljenja je i kosilica za nešto više od 20.000 kuna.

Vladimir Rus, Marko Patrčević i Ranko Gojković
Vladimir Rus, Marko Patrčević i Ranko Gojković // Foto: Zvonimir Markač
- Advertisement -

Najnovije objave