Četvrtak, 11. kolovoza 2022.

Vrtić Maslačak iz Đurđevca pravi je primjer odličnog i predanog rada, a evo i zbog čega

I ove će godine sva djeca s područja Đurđevca i prigradskih naselja biti upisana u vrtić

Preporučujemo

Dječji vrtić Maslačak Đurđevac jedan je od najmodernijih i najpoželjnijih vrtića u Hrvatskoj, a tome u prilog govori i podatak da vrtić svake godine bilježi povećani broj upisane djece, otvaraju se nove odgojne grupe i osmišljavaju novi programi.

Ravnateljica vrtića Marija Čupen Tomica ističe kako su zbog velikog broja novoupisane djece u ovoj pedagoškoj godini oformljene i nove odgojne skupine, a trenutačno ih je 16.

– Svake godine sve je više zahtjeva za upis u naš vrtić pa smo tako formirali dodatnu jasličku skupinu te mješovitu grupu za poslijepodnevni boravak djece po čemu smo jedinstveni u županiji. Tako smo omogućili djeci da kod nas borave svakog dana od 11 sati pa sve do 21 sat. Ovo je značajno za brojne roditelje koji zbog ubrzanog tempa života i smjenskog rada nisu do sada imali kamo s djecom – naglasila je ravnateljica Marija Čupen Tomica.

Marija Čupen Tomica
Marija Čupen Tomica, ravnateljica vrtića Maslačak // Foto: Grad Đurđevac

Završili su i upisi za novu pedagošku godinu te je zaprimljeno ukupno 61 zamolba za upis, a i ove će godine sva djeca s područja Đurđevca i prigradskih naselja biti upisana u vrtić.

Dječji vrtić Maslačak ponosni je vlasnik titule Eko vrtića te je član udruge Lijepa Naša. Vrtić redovito nastoji odgojiteljima osigurati kontinuirano stručno usavršavanje i profesionalni razvoj, a djeci brojne kreativne i zanimljive aktivnosti. Tako vrtićarci sudjeluju u svim gradskim manifestacijama, obilježavaju sve važnije datume, a svaka odgojna skupina provodi neki od projekata, prenose službene internetske stranice Grada Đurđevca.

– Jedini smo vrtić u Hrvatskoj s čak 11 verificiranih programa od strane ministarstva, a koji su osmišljeni prema interesima djece i potpuno su besplatni – napomenula je ravnateljica i dodala:

– Preko projekta ‘Maslačak za sve’ uvest ćemo dva nova programa: montesori program i senzorna integracija, unaprijedit će se 11 postojećih programa te će se educirati odgojitelji i stručni suradnici. Provedbom projekta osigurano je zaposlenje za 10 radnika koji će provoditi planirane projekte aktivnosti. Za projekt je osigurano 4,3 milijuna kuna europskih sredstava..

Grad Đurđevac je prijavio i projekt dogradnje vrtića za čak osam odgojnih skupina.

– Dogradnjom vrtića i dalje ćemo biti vrtić koja nema listu čekanja te ćemo koliko god bude potrebno i u budućnosti uvijek osiguravati prostor u vrtiću za svu djecu s područja našega grada – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Naglasio je kako su mu najdraži projekti usmjereni prema ljudima, a upravo je ovogodišnji proračun kreiran za svakoga, od onih najmlađih do najstarijih.

Hrvoje Janči
Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca // Foto: Grad Đurđevac
- Advertisement -

Najnovije objave