Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Vrtićarci u Starigradu obilježili Svjetski dan šuma sadnjom stabla i edukativnom radionicom

Mališani su aktivno učili o biljkama, pokazali svoje znanje iz prirode te su imali priliku naučiti kako uzgajati biljke iz sjemena

- Oglas -

Svake godine 21. ožujka ne samo da je prvi dan proljeća, već se taj datum obilježava i kao Svjetski dan šuma. Kako bi se podsjetili na važnost očuvanja šuma, djelatnici koprivničkog Komunalca s mališanima iz dječjeg vrtića Tratinčica u Starigradu, skupina Kamenčići, posadili su stablo poljskog javora koje će krasiti dječje igralište.

Osim novog stabla, saniran je travnjak, dok su postojeće gredice dobile kompost DomKo kako bi bile spremne za sadnju ljekovitog i aromatičnog bilja te cvjetnih sadnica.

Pješčanik, koji je omiljeno mjesto dječjih aktivnosti, dobio je novi pijesak kako bi bio spreman za nova kreativna djela mališana.

- Oglas -

Nakon sadnje, održana je i kreativna radionica “Od sjemenke do stabla”, koju je vodila Nataša Njegovec, inženjerka hortikulture iz Komunalca uz pomoć Mirke Kompostirke.

Mališani su aktivno učili o biljkama, pokazali svoje znanje iz prirode te su imali priliku naučiti kako uzgajati biljke iz sjemena te kako prepoznavati i na različite načine koristiti biljke. Biljke su svuda oko nas i koristimo ih za hranu, kao sirovinu, kao izvor energije, kao lijek, ukras i nadahnuće. Bez biljaka život kakav poznajemo na planetu Zemlji ne bi bio moguć. I zato sijemo, sadimo, otkrivamo kako biljke rastu, kako se razmnožavaju, od sjemena do stabla.

Ovom edukativnom radionicom naglašena je važnost biljaka s ciljem razvijanja svijesti o zaštiti prirode i očuvanjem okoliša počevši od najmlađih, priopćili su iz koprivničkog Komunalca.

Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti