Ponedjeljak, 17. siječnja 2022.

Zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž na sastanku s ministrom Fuchsom

Osiguravamo stipendije za 449 studenata godišnje vrijednosti oko 3 milijuna kuna, a posebno smo ponosni na Sveučilište Sjever koje je po veličini postalo peto javno Sveučilište u Hrvatskoj po proju zainteresiranih i upisanih studenata, rekla je zamjenica Ostriž

Preporučujemo

U petak je u posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji i gradu Koprivnici boravio ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, uz kojeg su bili državni tajnik Stipe Mamić, posebni savjetnik Božo Pavičin i tajnica Kabineta ministra Kristina Gerber.

Nakon zaustavljanja u Svetom Petru Orehovcu i obilaska izgradnje nove školsko-sportske dvorane, obišao je radove na izgradnji Centra kompetentnosti u sklopu Obrtniče škole vrijedne 25 milijuna kuna.

Radni sastanak sa županom, gradonačelnicima, resornim pročelnicima i ostalim suradnicima ministar Fuchs je održao u prostorijama Županijske uprave. Raspravljalo se o Nacionalnom planu oporavka i Otpornosti te ostalim temama koje se tiču vrtićkog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja.

Uz domaćine župana Darka Korena i njegovog zamjenika Ratimira Ljubića, sastanku su uime Grada Koprivnice prisustvovale zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

S obzirom na ambiciozne projekte u budućnosti i one koji se trenutno provode u Koprivnici, kao i o broju ustanova i djece koje ih pohađaju, zamjenica Ostriž detaljno ih je prezentirala ministru Fuchsu.

“U zadnje četiri godine smo uložili 83 milijuna kuna u sektor obrazovanja, napravili smo dvije energetske obnove škole, rekonstruirali dvije područne škole, izgradili novu sportsku dvoranu, vanjsko sportsko igralište, a trenutno smo u izgradnji nove osnovne škole na Podolicama vrijedne 51 milijun kuna”, kazala je zamjenica Ostriž te dodala kako se sve ovo radi zbog priprema za uvođenje jednosmjenske nastave.

Radovan Fuchs
Radovan Fuchs // Foto: Grad Koprivnica

Također, Ostriž je spomenula i sve veći broj studenata u Koprivnici.

“Osiguravamo stipendije za 449 studenata godišnje vrijednosti oko 3 milijuna kuna, a posebno smo ponosni na Sveučilište Sjever koje je po veličini postalo peto javno Sveučilište u Hrvatskoj po proju zainteresiranih i upisanih studenata”, rekla je zamjenica Ostriž.

Osvrnula se i na potrebe razvijanja Umjetničke škole Fortunat Pintarić koje bi s vremenom krenulo u otvaranje jednog razreda primijenjene umjetnosti koji bi doprinio potpori kreativnim i kulturnim industrijama koje se kod nas jako dobro razvijaju.

Ministar Fuchs kazao je kako se niz predstavljenih projekata uklapa u planove koje ministarstvo želi provesti na nivou cijele Hrvatske, a u sklopu reforme obrazovanja.

Rekao je i da će sve županije i gradovi imati pravo aplicirati na sve projekte u idućim godinama kako bi cijelu Hrvatsku pretvorili u jednu smjenu.

- Advertisement -

Najnovije objave