Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO Dječji vrtić Igra u Kloštru Podravskom dobio novi prostor za jasličku skupinu

U drugoj fazi vrtić će dobiti prostor za još dvije odgojne skupine, čime će se kapacitet povećati za još 40 polaznika

- Oglas -

U sklopu proslave Dana Općine Kloštar Podravski u četvrtak je održano i službeno otvorenje novog prostora Dječjeg vrtića Igra namijenjen za jasličku skupinu.

Otvorenju su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren sa zamjenikom Ratimirom Ljubićem i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak te općinski načelnik Siniša Pavlović i general pukovnik u mirovini Mladen Markač koji je službeno otvorio nove prostore. Svečanom otvorenju prisustvovali su i ravnateljica vrtića Gabrijela Golub, predsjednica Općinskog vijeća Marija Šimunko, odgojiteljice i roditelji te mališani koji su pripremili kratki program za uzvanike, istaknuto je na internetskim stranicama županijske uprave.

U novoj pedagoškoj godini vrtićki kapaciteti sa sadašnjih 25 će biti povećani za boravak još 12 mališana od jedne do dvije godine. U drugoj fazi vrtić će dobiti prostor za još dvije odgojne skupine, čime će se kapacitet povećati za još 40 polaznika, a sredstva – 360.000 eura, Općina Kloštar Podravski je osigurala preko Ministarstva znanosti i obrazovanja. Radovi bi trebali početi ovog ljeta, planirana je i investicija u vanjsko igralište vrtića vrijedna 30 tisuća eura, a nove bi sprave trebale biti postavljene već ovog tjedna.

- Oglas -

Načelnik Pavlović kazao je kako je briga za najmlađe prioritet Općine Kloštar Podravski te zahvalio svima koji su pomogli da se projekt realizira, a čestitkama i podršku novim planovima je u prigodnom govoru uputio i župan Koren koji je istaknuo kako je ulaganje u najmlađe najbolja investicija u budućnost zajednice.

Foto: Ivan Nemet

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti