Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Europsko nogometno prvenstvo odgođeno za 2021. godinu

Nogomet je snažna sila unutar društva, a pomisao na sveeuropski festival pred praznim tribinama i uz napuštene zone za navijače, dok isti sjede kod kuće u izolaciji, nije radosna pomisao i ne možemo je prihvatiti na 60. obljetnicu natjecanja, istaknuo je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

- Oglas -

Zbog globalne pandemije novog koronavirusa, krovna europska nogometna organizacija UEFA održala je video konferencije s ključnim nogometnim dionicima koji su zajedno s Izvršnim odborom UEFA-e bili jednoglasni u odluci da se Europsko prvenstvo odgodi za 2021. godinu.

„U ovakvim vremenima nogometna zajednica mora pokazati odgovornost, jedinstvo, solidarnost i altruizam. Zdravlje navijača, djelatnika i igrača mora biti naš prioritet. UEFA je kao krovna organizacija europskog nogometna povela cijeli postupak i napravila najveću žrtvu, pomaknuvši EURO 2020, što će donijeti velike troškove, no potrudit ćemo se kako bi ključna sredstva za grassroots i ženski nogomet te za razvoj nogometa ostala netaknuta u svih 55 zemalja članica. Naša je glavna smjernica bila ‘svrha prije profita’, za dobrobit europskog nogometa. Nogomet je snažna sila unutar društva, a pomisao na sveeuropski festival pred praznim tribinama i uz napuštene zone za navijače, dok isti sjede kod kuće u izolaciji, nije radosna pomisao i ne možemo je prihvatiti na 60. obljetnicu natjecanja“, istaknuo je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti