Petak, 3. prosinca 2021.

FOTO Bratković osvojio prvi memorijalni biljarski turnir ‘Zdenko Perošić – Pero’

Turnir se odigrao u čast nedavno preminulom Zdenku Perošiću, istaknutom koprivničkom sportskom djelatniku, velikom prijatelju i čovjeku koji je bio jedan od ponajboljih igrača biljara u svojoj generaciji.

Preporučujemo

U koprivničkom caffe baru JC prošle subote odigran je prvi memorijalni biljarski turnir u pojedinačnoj konkurenciji ‘Zdenko Perošić – Pero’.

U organizaciji domaćina turnir se odigrao u čast nedavno preminulom Zdenku Perošiću, istaknutom koprivničkom sportskom djelatniku, velikom prijatelju i čovjeku koji je bio jedan od ponajboljih igrača biljara u svojoj generaciji.

U konkurenciji 10 igrača, povijesnu titulu prvog memorijalnog turnira ‘Zdenko Perošić – Pero’ osvojio je Aleksandar Bratković koji je u uzbudljivom finalnom meču pobijedio Jadranka Peicu rezultatom 3:2.

Treće mjesto pripalo je Neviju Zovku koji je brončanu medalju osvojio pobijedivši Sanjina Bojića rezultatom 3:2.

Što se tiče samog turnira, 10 igrača bilo je raspoređeno u dvije skupine u kojima je svaki igrač odigrao četiri meča po pravilu ‘dvije dobivene partije’. Eliminacijska faza turnira igrala se na ‘tri dobivene partije’ nakon ukrštavanja skupina po pravilu nositelja.

Osim pripadajućih medalja, prvoplasirani, drugoplasirani i trećeplasirani igrači dobili su i vrijedne nagrade sponzora. Tako je pobjednik Aleksandar Bratković osvojio profesionalni biljarski štap, drugoplasirani Jadranko Peica osvojio je poklon paket domaćina turnira, a trećeplasirani Nevio Zovko osvojio je potpisan dres najuspješnije hrvatske kuglačice Biserke Perman.

“Iznimna nam je čast da smo u spomen na našeg dragog prijatelja Zdenka Perošića uspješno organizirali memorijalni turnir koji ćemo održavati svake godine. S prvim izdanjem turnira i više smo nego zadovoljni s obzirom na to da smo okupili ponajbolje igrače biljara iz Grada Koprivnice i stvorili jednu lijepu tradiciju koji će sigurno iz godine u godinu biti sve organizacijski bolja”, istaknuo je ispred organizatora turnira Dino Šipuš.

Memorijalni turnir u biljaru Zdenko Perošić - Pero Memorijalni turnir u biljaru Zdenko Perošić - Pero Memorijalni turnir u biljaru Zdenko Perošić - Pero Memorijalni turnir u biljaru Zdenko Perošić - Pero Memorijalni turnir u biljaru Zdenko Perošić - Pero

Najnovije objave