Utorak, 29. studenoga 2022.

FOTO Fenomenalan početak rada u Školi nogometa Općine Koprivnički Ivanec, na prvom treningu 50 mališana

Voditelj i trener u Školi nogometa Općine Koprivnički Ivanec je legenda hrvatskog nogometa Kruno Lovrek, a njegovi pomoćnici bit će Ivica Ferenčak i Tomislav Biškup

Preporučujemo

Ako se po jutru dan poznaje, projekt Škole nogometa Općine Koprivnički Ivanec mogao bi se pokazati kao pun pogodak.

Na nogometnom igralištu u Kunovcu, naime, u utorak je održan prvi trening novoosnovane Škole nogometa na kojem se okupilo točno 50 mališana, od čega su gotovo polovica bile djevojčice.

Kako smo doznali, do sada se već upisalo preko 60 djece, ali neki su bili u školi pa nisu mogli doći na ovaj trening. Interes i dalje postoji pa je za očekivati da će se ta brojka još i povećavati. Trenutačno su najstariji u Školi nogometa mališani 2009. godišta, a najmlađi su 2017. godište.

Na prvi trening došao je i velik broj roditelja koji su pomno pratili poteze njihovih mališana na zelenom travnjaku kunovečkog Old Trafforda.

Podsjetimo, voditelj i trener u Školi nogometa je legenda hrvatskog nogometa Kruno Lovrek (42) iz Malog Bukovca, a njegovi pomoćnici bit će Ivica Ferenčak i Tomislav Biškup.

Lovreka posebno ne treba predstavljati. Dovoljno je samo reći da je kao igrač naslove osvajao u Zagrebu, Hajduku i Jeonbuku, s kojim je igrao i u finalu azijske Lige prvaka.

Inozemnu karijeru Lovrek je završio 2013. kao igrač Sydneya, a ondje je igrao s velikim Alessandrom del Pierom. Već godinama je igrač Tehničara iz Cvetkovca, gdje je također trener i voditelj Škole nogometa.

Ferenčak i Biškup, pak, licencirani su treneri i rad u Školi nogometa uz Lovreka za njih će biti veliko iskustvo.

Kruno Lovrek na treningu Škole nogometa Općine Koprivnički Ivanec
Kruno Lovrek na treningu Škole nogometa Općine Koprivnički Ivanec // Foto: Zvonimir Markač

– Odaziv je i veći nego što smo očekivali. Prezadovoljan sam, a vjerujem da će nas s vremenom biti još i više. Udarili smo temelj ove Škole nogometa, imamo podršku Općine Koprivnički Ivanec i nadam se da će ova priča ići u dobrom smjeru – istaknuo je Lovrek, dodavši kako su im osigurani svi uvjeti za normalan rad, od lopti i kapica do golova.

U planu je nabaviti i majice, kao i sportske trenirke s obilježjima Škole nogometa Koprivnički Ivanec.

– Trenirat ćemo u početku dva puta tjedno, a sa službenim natjecanjima krenut ćemo od iduće sezone – istaknuo je Lovrek.

Kako bi animirali što više djece i roditelja, napravljena je i Facebook stranica Škole nogometa Općine Koprivnički Ivanec. U Školu nogometa dobrodošla su sva djeca s područja općine, ali i iz drugih mjesta i drugih županija.

Osim na Facebook stranici i na e-mail: skola.nogometa.koprivnicki.ivanec@gmail.com, prijave su moguće i kod predsjednika Škole nogometa Siniše Bartolovića na broj mobitela 098 916 8336.

Siniša Bartolović, predsjednik Škole nogometa Općine Koprivnički Ivanec
Siniša Bartolović, predsjednik Škole nogometa Općine Koprivnički Ivanec // Foto: Zvonimir Markač

Uz potporu Općine Koprivnički Ivanec, u ovaj projekt uključeni su svi klubovi s područja općine. Dakle, Sloga Koprivnički Ivanec, Bratstvo Kunovec, Rudar Botinovec i Jedinstvo Pustakovec. Treninzi će se stoga održavati u svim općinskim mjestima jer cilj je da što više ljudi vidi da se krenulo s ozbiljnim radom.

– Presretan sam dok vidim koliko vas je došlo na prvi trening. Općina Koprivnički Ivanec omogućit će vam sve što vam je potrebno za nesmetan i kvalitetan rad – poručio je okupljenim mališanima i njihovim roditeljima općinski načelnik Zoran Vrabelj, ponovno naglasivši kako je Škola nogometa zasebna udruga, neovisna o općinskim klubovima koji sudjeluju u radu.

– Ima svoj račun, svoj proračun. Dakle, bit će priča za sebe. Sva sredstva isključivo su namijenjena za djecu, za njihovu opremu, troškove, putovanja, hranu i sokove – poručio je načelnik Vrabelj, dodavši kako već imaju neke sponzore, ali poziva i druge da se priključe u ovaj projekt.

Tražit će se sredstva i na raznim natječajima i u krovnoj nogometnoj organizaciji, a kroz suradnju s drugim školama nogometa cilj je cijelu priču dići na još veću razinu.

Foto: Zvonimir Markač

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti