Nedjelja, 1. listopada 2023.

Podravka i Koprivničko-križevačka županija donirali prehrambene namirnice

Paketi će se korisnicima raspodijeliti u organizaciji gradskih društava Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac uoči nadolazećih uskrsnih blagdana.

- Advertisement -

Koprivničko-križevačka županija u suradnji s Podravkom u vremenu kada vlada kriza uzrokovana koronavirusom, osigurala je vrijednu donaciju 500 prehrambenih paketa te proizvode dječje hrane za korisnike usluga gradskih društava Crvenog križa s područja Koprivničko-križevačke županije koji žive u teškim materijalnim uvjetima s posebnim naglaskom na obitelji s više djece. Paketi će se korisnicima raspodijeliti u organizaciji gradskih društava Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac uoči nadolazećih uskrsnih blagdana.

Primopredaja vrijedne donacije održala se jučer, u četvrtka, u dvorištu Gradskog društva Crvenog Križa Koprivnica, a uz župana Darka Korena i načelnika županijskog Stožera civilne zaštite Ratimira Ljubića te predstavnika tvrtke Podravka Krunoslava Bešvira. Primopredaji su prisustvovali i ravnateljica Gradskog društva Crvenog Križa Koprivnica Adela Sočev te predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Dubravka Jaković.

Donacija

- Advertisement -

“Zahvaljujem Županijskom stožeru civilne zaštite, Koprivničko-križevačkoj županiji i tvrtki Podravka na vrijednoj donaciji koja je došla u pravi čas. Pomoći ćemo 500 obitelji na području naše županije, a u akciji podjele sudjelovat će i naši vrijedni volonteri kako bi paketi što prije došli do naših korisnika“, kazala je ravnateljica Sočev.

Župan Koren je zahvalio na donaciji te kazao kako je Podravka ponovno pokazala kako ima veliko srce te da humanitarni karakter u kriznim situacijama uvijek stavlja ispred poslovnih brojki.

Donacija

“Podravka je još jednom pokazala koliko je socijalno osjetljiva i društveno odgovorna tvrtka. U svakodnevnom sam kontaktu s predsjednikom Uprave Marinom Pucarom i njegovim suradnicima koji stoje na raspolaganju i nude pomoć na čemu smo zahvalni. Ovi uskršnji paketi koji će stići u domove najpotrebitijih su najbolji pokazatelj kako zajednica na njih nije zaboravila. Podravka je neizostavni dio našeg društva i s obzirom na svoj značaj ima i veliku odgovornost prema zajednici, no ovo je prilika da pozovemo i druge, primjerice predstavnike banaka, da se priključe u prikupljanju pomoći. Razgovarao sam s čelnim ljudima u jednoj banci koja u značajnom dijelu posluje u našem kraju. Uputio sam zamolbu za pomoć za medicinsku zaštitnu opremu, a pozivam i ostale poslovne banke da se ne ustručavaju te da se jave našem Stožeru i pomognu“, kazao je župan te zahvalio svim djelatnicima Podravke koji svakodnevno predano rade kako društvo ne bi osjetilo nikakve nedostatke.

Donaciju je u ime Podravke predao Krunoslav Bešvir, direktor poslovnog programa Kulinarstvo koji je istaknuo kako se Podravka uvijek rado odaziv na svaki poziv za pomoć kako u Koprivničko-križevačkoj županiji, tako i na području cijele Hrvatske.

- Advertisement -

Donacija

“Ovo je jedna u nizu humanitarnih akcija kojima Podravka u ovom zahtjevnom vremenu nastoji pomoći ljudima u potrebi, kojih je zbog ovih okolnosti nažalost sve više. Želimo u ovo vrijeme neposredno prije Uskrsa ljudima pokazati kako nisu sami te kako je Podravka snaga koja nosi naš grad i županiju te je uvijek spremna pomoći. Uprava tvrtke na čelu s predsjednikom Pucarom i širi menadžment Podravke i Belupa već se odrekao dijela primanja za potrebe zdravstvenog sustava županije, a aktivnosti kompanije koja nesebično odgovara svim potrebama prepoznate su i od strane države. Kao društveno odgovorna tvrtka i dalje ćemo pomagati na dobrobit svih građana Hrvatske“, naglasio je Bešvir koji je za vrijednu donaciju u ime Podravke preuzeo zahvalnicu Gradskog društva Crvenog Križa Koprivnica.

Podravka je donirala po 500 komada namirnica poput brašna, juha, Vegete, tune, džema, pašteta i narezaka te brojnih drugih namirnica, a uz to je osigurala i pakete dječje hrane za obitelji s više djece. Spomenimo na kraju kako su distribuciji donacije uz volontere Gradskog društva Crvenog Križa Koprivnica pomogli i članovi udruge navijača RK Podravka Vegeta, stoji na internetskim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti