Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO Predivan glazbeni program u Đurđevcu: na glavnom trgu pjevale Đurđevčice uz Tamburški orkestar Krešo Lukačić

Svojom tradicionalnom budnicom ulicama Đurđevca, članovi Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac budili su Picoke i najavili početak bogatog nedjeljnog programa

- Oglas -

Svojom tradicionalnom budnicom ulicama Đurđevca, članovi Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac budili su Picoke i najavili početak bogatog nedjeljnog programa koji je Turistička zajednica grada Đurđevca pripremila u sklopu ovogodišnjeg programa “Đurđeva v Đurđevcu 2024.”.

Lijepo uređen glavni gradski Trg svetog Jurja okupio je sve budne već prije podne ponovo na Proljetnom sajmu, gdje su se svojim prehrambenim, povrtnim, cvjetnim, gastronomskim i kreativnim proizvodima predstavljale brojne udruge, OPG-ovi, domaće radinosti i obrazovne institucije.

Nije izostala ni pečena riba na rašljama i kotlu, što je mnogim domaćicama olakšalo pripremanje nedjeljnog objeda, a posebni umjetnički program su pripremili članovi Tamburaškog orkestra Krešo Lukačić iz Koprivnice uz gošće ŽVS Đurđevčice, solistice Lorenu Vlašić i Jelenu Košutić te Tamburaše bez imena, priopćili su iz đurđevačke gradske uprave.

- Oglas -

Istovremeno, svi posjetitelji mogli su uživati u izložbi bonsaija koja se održavala u Domu kulture u Đurđevcu.

Program “Đurđeva v Đurđevcu 2024.” se nastavlja u ponedjeljak u Domu kulture predavanjem o širenju mreže udomiteljstva, a središnji dan obilježavanja Đurđeva i Dana grada bit će u utorak, 23. travnja.

Na sam Dan grada i blagdan svetog Jurja, nebeskog zaštitnika grada Đurđeva, bit će misa u 11 sati u župnoj crkvi svetog Jurja, a u 13 sati u Domu kulture svečana sjednica Gradskog vijeća s podjelom javnih gradskih priznanja.

- Oglas -

Foto: Grad Đurđevac

Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti