[FOTO-VIDEO] MALI BUKOVEC VELIKIH PROJEKATA Načelnik Marković: Iza nas je jedna od najuspješnijih, ako ne i najuspješnija godina razvoja u povijesti naše općine

U Općini Mali Bukovec danas gotovo nema nezaposlenih, aktivnosti ne nedostaje, radovi su vidljivi na svakom koraku, a iza sebe imamo veliki broj EU projekata te investicija s državne razine. Zato koristim ovu priliku i da zahvalim županijskim i državnim institucijama koje su prepoznale naš potencijal i trud i uključile se u naše projekte svojim vlastitim sredstvima - rekao je načelnik Darko Marković.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Mali Bukovec // Foto: Zvonimir Markač

Općina Mali Bukovec višednevnim programom obilježava Florijanovo – blagdan sv. Florijana i Dane Općine s 26. obljetnicom rada u neovisnoj Republici Hrvatskoj te 260. obljetnicom dobivanja privilegije trgovišta od carice Marije Terezije.

Program je započeo u subotu, na sam blagdan sv. Florijana, svečanom sjednicom Općinskog vijeća u dvorani vatrogasnog doma u Malom Bukovcu.

U nazočnosti saborskog zastupnika Anđelka Stričaka, varaždinskog župana Radimira Čačića, načelnika te predstavnika ustanova, tvrtki i udruga, predsjednik Općinskog vijeća Malog Bukovca Zlatko Golec istaknuo je da je prošla godina bila rekordna.

– Imali smo najveći proračun od 8,8 milijuna kuna, od kojih je 3,8 milijuna bilo za projekte od Europske unije i ministarstava. Projekti su u tijeku i iduće godine ću ponovo moći reći da je rekordna – rekao je Golec.

Predsjednik Općinskog vijeća Malog Bukovca Zlatko Golec // Foto: Zvonimir Markač

Načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković kazao je da je protekla godina jedna od najuspješnijih, ako ne i najuspješnija u povijesti njihove općine gledano iz perspektive razvoja, ulaganja u uređenje i utiranja puta budućim investicijskim projektima za koje se nada da će život i rad mještana učiniti lakšim i boljim.

Dan Općine Mali Bukovec

Gepostet von Klikaj.hr am Samstag, 4. Mai 2019

– U Općini Mali Bukovec danas gotovo nema nezaposlenih, aktivnosti ne nedostaje, radovi su vidljivi na svakom koraku, a iza sebe imamo veliki broj EU projekata te investicija s državne razine. Zato koristim ovu priliku i da zahvalim županijskim i državnim institucijama koje su prepoznale naš potencijal i trud i uključile se u naše projekte svojim vlastitim sredstvima – rekao je Marković.

Podsjetio je na najznačajnije realizirane i projekte u tijeku.

– Upravo se sada dovršava uređenje centra naselja Mali Bukovec, a radi se o uređenju županijskih prometnica i pripadnih parkirališta čime će se, osim puno ljepše vizure centra naselja, značajno povećati i sigurnost u prometu. Vrijednost ove investicije je 3,5 milijuna kuna, a osim sredstava Županijske uprave za ceste i Općine Mali Bukovec, u financiranje projekta se uključio i MUP sredstvima iz Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama – naglasio je načelnik.

Dodao je kako se radilo i na uređenju društvenog doma u Svetom Petru, izgradnji društvenog doma u Malom Bukovcu, uređenju Zdravstvene stanice, modernizaciji objekta Dječjeg vrtića Krijesnica, rekonstrukciji nerazvrstane ceste od Novog Sela Podravskog do Svetog Petra, uređenju groblja, projektu cikloturizma i mobilnom reciklažnom dvorištu.

Darko Marković, načelnik Općine Mali Bukovec // Foto: Zvonimir Markač

– Jedan od najznačajnijih razvojnih aspekata Općine predstavlja osnivanje tvrtke Bukotermal u suradnji s Varaždinskom županijom, čiji je cilj da konačno počinjemo koristiti potencijal na kojem počiva cijela Općina Mali Bukovec, a što će zasigurno potaknuti dugoočekivane projekte vezane uz iskorištavanje geotermalne energije. Ambiciozni je to projekt koji bi trebao cijelom istočnom dijelu naše županije dati priliku za novo investicijsko ulaganje u energetsku neovisnost ovog kraja, ali i cijele Varaždinske županije – kazao je Marković.

Naglasio je i izravnu brigu za mještane kroz proračunska izdvajanja za rad brojnih sportskih udruga, udruga građana, djecu, studente, poljoprivrednike i umirovljenike.

Dan Općine Mali Bukovec, u ime načelnika i gradonačelnika, čestitao je načelnik susjedne Općine Veliki Bukovec Franjo Vrbanić koji je rekao da je cilj onih u javnom poslu da spajaju ljude bez obzira na upravne barijere te zahvalio na nemalom broju zajedničkih projekata dviju općina.

Franjo Vrbanić, načelnik Općine Veliki Bukovec // Foto: Zvonimir Markač

Saborski zastupnik Anđelko Stričak podsjetio je da je ovdje bio na radnoj sjednici Općinskog vijeća krajem 2017. godine te da se tada razgovaralo o društvenom domu u Svetom Petru, uređenju centra Malog Bukovca, nasipu za obranu od poplava, stvarima koje su sada realizirane ili se realiziraju, što znači da vertikala vlasti općina-županija-država funkcionira.

Saborski zastupnik Anđelko Stričak // Foto: Zvonimir Markač

Na kraju je varaždinski župan Radimir Čačić poručio da se ovdje dokazuje zašto ovakav sustav lokalne samouprave ima smisla. Osvrnuo se i na zajednički projekt Varaždinske županije i Općine Mali Bukovec eksploatacije geotermalnih polja rekavši da će ona omogućiti daljnji razvoj poljoprivrede, ponajprije cvjećarstva. Čestitao je mještanima Dan Općine, a načelniku na angažmanu u projektima za razvoj općine.

Varaždinski župan Radimir Čačić // Foto: Zvonimir Markač

Nakon svečane sjednice Općinskog vijeća u crkvi svete Katarine u Malom Bukovcu služena je sveta misa povodom Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca i Općine Mali Bukovec.

Program Dana Općine nastavlja se u nedjelju, 5. svibnja, kada će vatrogasci Župe Veliki Bukovec u organizaciji VZO Mali Bukovec povorkom krenuti na svetu misu u crkvu svete Katarine u Malom Bukovcu u 11 sati.

Florijanovo se nastavlja u petak, 10. svibnja, koncertom tamburaškog sastava Gazde u Malom Bukovcu. Početak je zakazan za 20 sati.

U subotu, 11. svibnja, održat će se natjecanje u kuhanju gulaša s njokima u kotliću, koje počinje u 15 sati, a navečer slijedi zabava uz grupu Autoput iz Đurđevca.

Nedjelja, 12. svibnja, posvećena je umjetnicima i mališanima. U Malom Bukovcu od 11 sati održat će se likovna kolonija Udruge „LUN-MLA“, a od 14 sati obilježit će se Majčin dan predstavom mališana Dječjeg vrtića Krijesnica.

U petak, 17. svibnja, bit će predstavljena Monografija Općine Mali Bukovec autora i urednika Roberta Ivančana, koja će uz prigodni program u društvenom domu u Malom Bukovcu početi u 20 sati.

Florijanovo u Malom Bukovcu završava u nedjelju, 19. svibnja, pokaznom vježbom sustava civilne zaštite „Potres 2019.“, koja će početi u 14 sati.

Foto: Zvonimir Markač

Ne propustite: