Utorak, 5. prosinca 2023.

DAN OPĆINE RASINJA Puno toga se prošlih godina napravilo, a još će se više toga raditi

Na svečanoj sjednici dodijeljene su i Zlatne plakete, a ove godine dobitnici su...

- Advertisement -

U povodu Dana Općine i blagdana sv. Križa u petak je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Rasinja.

Svečanu sjednicu otvorio je i prisutnima se obratio predsjednik Općinskog vijeća Zvonimir Fajfarić, dok se načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman osvrnuo na najvažnije aktivnosti u proteklih godinu dana.

“Još je jedna trećina općine dobila magistralni sekundarni vodovod, a nadam se da ćemo u narednih dvanaest mjeseci moći reći da je cijela općina pokrivena vodovodnom mrežom. Uz potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU modernizirali smo nerazvrstanu cestu Kostanjevec u Subotici Podravskoj te na taj način kompletno završili modernizaciju naseljenih ulica u Subotici Podravskoj. U Velikom Pogancu izgradili smo novu mrtvačnicu. Ove godine prioritet nam je spajanje Belanova sela s Ivančicom, dok se u Rasinji krenulo s izgradnjom pješačke staze i obnovom Društvenog doma”, među ostalim istaknuo je Kolman.

- Advertisement -

Dan općina Rasinja

Čestitkama povodom Dana općine prigodnim su se riječima obratili potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, saborski zasupnik Damir Felak, župan Darko Koren, ispred načelnika i gradonačelnika načelnik Općine Sokolovac Vlado Bakšaj te načelnik Općine Smokvica Kuzma Tomašić s otoka Korčule.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su i Zlatne plakete, a ove godine dobitnici su MARIJANA GECI – za dugogodišnji rad te sudjelovanje u svim akcijama Crvenog križa na području Općine Rasinja, DRAGUTIN GAZIVODA – za požrtvovan i nesebičan rad te zalaganje i humanost kao dobrovoljnog darivatelja krvi, VESNA HADELAN – za zalaganje na području kulture i ukupan doprinos društvenoj zajednici, DRAGO POCRNJA – za zalaganje, rad te promicanje suradnje na području društvenih djelatnosti i ROBERTO ČIČKAR – za uzorno Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo te unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

Sjednici su prisustvovali i saborski zastupnici Mladen Mađer i Branko Hrg, predsjednica županijskog HNS-a Jasmina Pavlović, gradonačelnici i načelnici, izaslanstvo prijateljske Općine Smokvica te predstavnici udruga i društava s područja općine Rasinja.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupio je zbor Udruge umirovljenika Matice općina Rasinja i DIF “Zavičaj” Veliki Poganac, dok je program vodila Tajana Brnica.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti