Ponedjeljak, 17. siječnja 2022.

Koprivničanac Antal Papp novi je kontrabasist Zagrebačkih solista

Antal Papp sviranje kontrabasa započinje u 25. godini kada dobiva prvi sat kod profesora Dragutina Pleše u srednjoj glazbenoj školi Varaždin

Preporučujemo

Koprivnički glazbenik Antal Papp novi je kontrabasist Zagrebačkih solista. Nakon nekoliko mjeseci i dva kruga, završena je audicija za stalnog člana/članicu, a Antal je još jednom pokazao o kakvom vrsnom kontrabasistu se radi.

“Sanjao sam ovo. Jako sam sretan”, rekao je Antal.

Riječi pohvale dobio je i od prethodnika Marija Ivelje koji je nakon audicije kazao kako je Antal bio sjajan.

Antal Papp rođen je 1978. u Koprivnici, a sviranje kontrabasa započinje u 25. godini kada dobiva prvi sat kod profesora Dragutina Pleše u srednjoj glazbenoj školi Varaždin.

Godine 2003. upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi profesora Maria Ivelje te po završetku počinje raditi u Simfonijskom orkestru HRT-a, a 2009. seli u Freiburg gdje započinje usavršavanje na Hochschule für Musik in Freiburg kod uvaženog profesora Bože Paradžika te ubrzo počinje raditi u Philharmonisches Orchester Freiburg (Filharmonijskom orkestru Freiburga).

Surađivao je s mnogim orkestrima kao što su Swr Sinfonieorchester Baden-Baden und Freiburg, Lucerner Sinfonieorchester, Sudwestdeutschen Kammerorchester Pforzheim, Württembergischen Kammerorchesters Heilbronn.

Također, Antal pokazuje veliki interes za komorno muziciranje.

“Poirot. Obožavatelj Fabijana Šovagovića. Odijela, cipelice, košulje. Sve mora biti tip top”, samo su neki od neslužbenih opisa našeg novog člana. Čestitamo Antalu koji je u žestokoj konkurenciji od osam kandidata odabran za novog kontrabasista ansambla”, istaknuli su iz Zagrebačkih solista.

- Advertisement -

Najnovije objave