Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

Koprivnički Crveni križ: na akcijama u studenom dobrovoljni darivatelji dali 418 doza krvi

Koprivničko društvo Crvenog križa dobilo je i dva nova jubilarca. Ruku spasa za nečiji život sto su puta pružili Antun Talan iz Draganovca i Biserko Druško iz Bolvana te ušli u Klub 100 zlatnih darivatelja

Preporučujemo

U organizaciji koprivničkog društva Crvenog križa i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu akcije dobrovoljnog darivanja krvi održane su od 14. do 17. studenog te 21. studenog.

Akcije su se održale u prostorijama koprivničkog Crvenog križa te u sportskoj dvorani u Rasinji i Osnovnoj školi u Legradu. Odazvalo se 456 darivatelja, a njih 38 nije moglo pristupiti procesu darivanja krvi iz drugih medicinskih razloga.

Dobrovoljni darivatelj krvi Antun Talan
Dobrovoljni darivatelj krvi Antun Talan // Foto: GDCK Koprivnica

Krv je prvi puta dalo 12 osoba, a ukupno je prikupljeno 418 dragocjene tekućine.

Koprivničko društvo Crvenog križa dobilo je i dva nova jubilarca. Ruku spasa za nečiji život sto su puta pružili Antun Talan iz Draganovca i Biserko Druško iz Bolvana te ušli u Klub 100 zlatnih darivatelja.

Dobrovoljni darivatelj krvi Biserko Druško
Dobrovoljni darivatelj krvi Biserko Druško // Foto: GDCK Koprivnica

“Iznimno smo ponosni na naše jubilarce te im želimo još mnogo darivanja. Također, hvala svima na odazivu i darovanoj krvi. Pozivamo sve dobrovoljne darivatelje i one koji to žele postati na akcije u prosincu”, istaknuli su iz koprivničkog Crvenog križa.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti