Nedjelja, 14. kolovoza 2022.

Leon Zelenko osvojio Sportstil Cup i osigurao nastup na Svjetskom prvenstvu

Za mladog Koprivničanca sad slijedi mali odmor do nedjelje, a onda njegova mala ekipa odlazi na utrku u Le Mans

Preporučujemo

Leon Zelenko nastupio je prošlog vikenda na pretposljednjoj utrci Centralnoeuropskog prvenstva koja je održana u Vranskom u Sloveniji.

Utrka se vozila i za prvenstvo Slovenije i Austrije, te u sklopu Sportstil Cupa, a mladi koprivnički kartingaš još jednom je pokazao svoju moć i vještinu.

– U prvoj utrci bio je prvi, potom je u drugoj zauzeo drugo mjesto uz 10 sekundi kazne. U trećoj utrci krenuo je s 10. mjesta, ali je već u četvrtom krugu preuzeo vodstvo te je utrki završio na prvom mjestu kao ukupni pobjednik – rekao je Marijan Ganžulić – Gans, Leonov mehaničar.

Osim što je novom pobjedom postao prvak Sportstil Cupa, Zelenko je i matematički osigurao nastup na ovogodišnjem Rotax Max Grand Finalu koje će se održati u portugalskom Portimau.

Upravo na tom mjestu Leon je 2017. godine postao svjetski doprvak u kartingu, a Gans ističe kako je upravo Portimao njegova omiljena staza.

Za mladog Koprivničanca sad slijedi mali odmor do nedjelje, a onda njegova mala ekipa odlazi na utrku u Le Mans.

Nakon toga slijedi nastup na prvenstvu Belgije, Nizozemske i Luksemburga (BNL), a zatim će voziti Euro Trophy u Njemačkoj.

Leon je u poretku za Euro Trophy peti, s tim da mu je treće mjesto na svega par bodova, dok je u BNL-u četvrti.

Posljednja priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu bit će utrka Golden Trophy u belgijskom Genku.

- Advertisement -

Najnovije objave