Srijeda, 1. prosinca 2021.

Ludbreg za Martinje priprema novu etno-gastro rekreacijsku manifestaciju ‘Wine & Walk’

Na putu će se nalaziti degustacijske točke, odnosno odmorišta na kojima na kojima će vinari nuditi svoja autentična vina, domaće „zalogaje“ i dah lokalne kulture i običaja

Preporučujemo

„Wine & Walk Ludbreg“ je nova eno-gastro rekreacijska manifestacija namijenjena ljubiteljima prirode, vina, autentičnih, lokalnih gastronomskih proizvoda i – hodanja.

Kako je Grad Ludbreg objavio na svojim stranicama, posjetitelji će hodati novom rutom inspiriranom hodočasničkom tradicijom Ludbrega i putevima sv. Martina. Ruta dugačka oko 12 kilometara povezuje dva „sveca“ – kipove sv. Martina i sv. Vinka koji krase dvije uzvisine koje okružuju grad.

Sudionike će, uz pratnju vodiča, put voditi kroz šumoviti brežuljkasti krajolik dovoljno izazovan za provođenje aktivne subote, a opet dovoljno blag da ga mogu proći svi željni zabave, druženja i rekreacije.

Na tom će se putu nalaziti degustacijske točke, odnosno odmorišta na kojima na kojima će vinari nuditi svoja autentična vina, domaće „zalogaje“ i dah lokalne kulture i običaja.

Svi sudionici „Wine & Walk Ludbreg“ će, uz kotizaciju od 150 kuna, dobiti startni paket u kojem se u posebnoj praktičnoj vrećici nalazi: degustacijska čaša, mapa rute, vaučer za sudjelovanje, voda i brendirana zaštitna maska, a na startu i, posebice, cilju bit će zabavno i motivirajuće.

Wine & Walk Ludbreg pilot je izdanje novog turističkog proizvoda razvijenog kroz projekt prekogranične suradnje „Via Saint Martin“ kojeg sufinancira Europska unija. Terminski je smješten uoči vinarski važnog blagdana Sv. Martina, a hodačka ruta inspirirana je hodočasničkom tradicijom ludbreškog kraja čime je povezana s cijelim nizom sličnih diljem Europe, vezanih uz ime sv. Martina.

Početak je 6. studenoga od 9.30 do 11 sati, a završetak je predviđen do 17 sati.

Najnovije objave