Petak, 31. ožujka 2023.

Mladiću koji je s mačetom upao u gimnaziju određen istražni zatvor

Tužiteljstvo ističe da je 18-godišnjak s izvučenom mačetom krenuo nekoliko koraka prema vršnjaku, no drugi je učenik spriječio napadača u njegovoj namjeri da mu naudi

Preporučujemo

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 18-godišnjaku koji je u ponedjeljak prijetio mačetom u Klasičnoj gimnaziji u Križanićevoj ulici.

Tužiteljstvo je izvijestilo da je sudac istrage odredio istražni zatvor 18-godišnjaku zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok nije prihvatio prijedlog da mu odredi pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela pa će Državno odvjetništvo podnijeti žalbu protiv rješenja suca istrage.

Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu 18-godišnjaka, inače sina zagrebačkog  stomatologa, tereti da je u ponedjeljak oko 13.45 sati došao u učionicu Klasične gimnazije kako bi zastrašio jednog učenika.

Tužiteljstvo ističe da je 18-godišnjak s izvučenom mačetom krenuo nekoliko koraka prema vršnjaku, no drugi je učenik spriječio napadača u njegovoj namjeri da mu naudi.

Budući da gimnazijalac nije pristao izaći van iz škole, 18-godišnjak se udaljio, a njegovo je postupanje ustrašilo i uznemirilo oštećenog vršnjaka, dodaje tužiteljstvo.

Zagrebačka policija je priopćila da je u utorak u stanu na području Medveščaka pronašla mačetu kojom je upao na nastavu u Klasičnu gimnaziju. Mediji su izvijestili da je mačeta pronađena u utorak u stanu napadačeve bake, gdje se 18-godišnjak skrivao nakon upada u školu.

Kako je ranije javio Jutarnji list, 18-godišnjak je u svoju obranu ispričao da vršnjaka na kojeg se namjerio poznaje iz viđenja. Kazao je i da su se tri dana prije incidenta u školi njih dvojica sreli ispred Gradske kavane i da su se mimoišli tako što su se trknuli rame o rame, a pritom su se i izvrijeđali. Naveo je da je netrpeljivost među njima postojala i ranije zbog nesuglasica u čije detalje nije ulazio.

Nakon susreta kod Gradske kavane nastavili su se, rekao je, prepucavati preko WhatsAppa, a onda je odlučio doći u školu s mačetom.

“Žao mi je, ali nisam imao namjere nikoga ozlijediti. Uzeo sam mačetu sa sobom kako bih se obranio u slučaju da na mene druge osobe skoče. Nisam imao namjere nikoga ozlijediti. I nisam”, pravdao se 18-godišnjak, prenosi Jutarnji.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti