Srijeda, 29. studenoga 2023.

Muškarac u kući skrivao pravi arsenal oružja, uhićen je

Pronađeno je oko 690 komada raznog streljiva, ručna bomba, poluautomatska puška, dva vojna noža s pripadajućim navlakama...

- Advertisement -

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Naime, sumnja se da je za sada neutvrđenog dana te na za sada neutvrđeni način nabavio i neovlašteno posjedovao razne vrste streljiva i oružja te su policajci početkom lipnja temeljem naloga suda obavili pretragu kuće i drugih prostorija na području Bistre.

Pronađeno je oko 690 komada raznog streljiva, ručna bomba, poluautomatska puška marke Mar kalibra 22 LR s pripadajućim ciljnikom takozvana crvena točka, spremnikom i ručno izrađenim prigušivačem, cijev puške kalibra 12, metalno kućište u kojem se nalazi cijev puškomitraljez M53, cijev nepoznatog kalibra, dva vojna noža s pripadajućim navlakama, pet spremnika za automatsku pušku i plinski pištolj, stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

- Advertisement -

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policajci su u zakonskom roku 63-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti