Subota, 18. svibnja 2024.

Na području Novog Marofa samo ove godine uloženo preko 215.000 eura za obranu od poplave

Godinama njegujemo dobru suradnju s Hrvatskim vodama i vjerujem da će se ta suradnja nastaviti i u budućnosti, rekao je novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač

- Oglas -

Na novomarofskom području je u tijeku niz ulaganja u komunalnu infrastrukturu, a u jedan dio tih ulaganja ulažu i Hrvatske vode.

Naime, na istom se nalazi velik broj vodotoka koje redovno održavaju Hrvatske vode, a radove su u srijedu obišli gradonačelnik Siniša Jenkač i direktor Hrvatskih voda VGO za Muru i gornju Dravu Milan Rezo.

Obilazak radova u Novom Marofu
Izvor fotografije: Grad Novi Marof

Do sada je uređeno korito rijeke Bednje u Ključu u dužini od 600 metara i vrijednosti oko 60.000 eura. Radilo se i u Možđencu na Rakovom potoku čiji su radovi iznosili oko 20.000 eura. Uređivao se i potok Koroščak te njegov pritok Leskovec gdje je uređeno 720 metara potoka te su izmijenjena dva propusta, a vrijednost radova je bila oko 30.000 eura.

- Oglas -

Također, sastavlja se i uređenje potoka Koroščak u Novom Marofu čija vrijednost radova iznosi oko 50.000 eura, dok su radovi na njegovom pritoku Sukek iznosili oko 20.000 eura. Ujedno su odrađene i hitne intervencije na vodotocima ispod bolnice i kod poduzetničke zone, a prošle je godine uređen i kanal S-30 u vrijednosti radova od oko 40.000 eura.

Obilazak radova u Novom Marofu
Izvor fotografije: Grad Novi Marof

Direktor Hrvatskih voda Milan Rezo istaknuo je kako se svake godine na području Novog Marofa ulažu velika sredstva.

“U prvom kvartalu 2024. na području Novog Marofa u preventivne, redovne i izvanredne mjere obrane od poplave uloženo je približno 215.000 eura. Prosječno, na novomarofskom području grada, Hrvatske su vode do sada uložile između 350.000 i 500.000 eura kroz svoje aktivnosti, s obzirom na to da se radi o Novom Marofu kao najvećem površinskom dijelu koje obuhvaća našu najveću rijeku Bednju što se tiče malog sliva Plitvice i Bednje”, rekao je direktor Rezo.

Siniša Jenkač i Milan Rezo
Izvor fotografije: Grad Novi Marof

Zadovoljstvo radovima istaknuo je novomarofski gradonačelnik.

“Hrvatske vode kontinuirano ulaže na području Novog Marofa i ovim im putem zahvaljujem na redovitom održavanju vodotoka na našem području. Tu se radi o velikim investicijama koje Grad sam ne bi mogao provesti, bar ne u tolikom omjeru, jer na našem području se nalazi veliki broj vodotoka. Godinama njegujemo dobru suradnju s Hrvatskim vodama i vjerujem da će se ta suradnja nastaviti i u budućnosti”, rekao je gradonačelnik Jenkač.

FOTO Dogradnjom Dječjeg vrtića Novi Marof povećat će se kapacitet za još 75 mališana

- Oglas -

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti