Četvrtak, 18. travnja 2024.

Načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović primio ugovor vrijedan 960.000 eura za projekt gerontodomaćica

Četvrta faza ovog projekta provodit će se tri godine, a u planu je zapošljavanje 22 osobe, od čega bi 20 trebalo biti gerontodomaćica, jedan asistent i voditelj projekta. Projektom će biti obuhvaćeno oko 120 starijih i nemoćnih osoba

- Oglas -

Kao što smo već izvijestili, predsjednik Vlade Andrej Plenković s potpredsjednicom Vlade Anjom Šimpraga, ministrom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marinom Piletićem i ravnateljem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Antom Lončarom u Zagrebu je u petak uručio nove ugovore za projekte u okviru Poziva “Zaželi – prevencija institucionalizacije”.

Govoreći o projektu Zaželi, premijer Plenković naglasio je kako je osnovna ideja projekta bila povezati rješenje problema nezaposlenosti žena srednje životne dobi, većinom u ruralnim sredinama, i skrbi o starijim osobama i potrebitima.

Među potpisnicima, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu (Kongresni centar), bio je i načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović kojem je svečano uručen ugovor u vrijednosti od 960.000 eura.

Općini Kloštar Podravski gotovo milijun eura za projekt gerontodomaćica

- Oglas -

“To znači da se uskoro kreće s pripremama za zapošljavanje 20-ak žena, gerontodomaćica, čemu se zapravo najviše veseli oko 120 starijih i nemoćnih osoba, korisnika programa ‘Zaželi’ u Općini Kloštar Podravski”, priopćili su iz općinske uprave.

Četvrta faza ovog projekta provodit će se tri godine.

Inače, na svečanosti u Zagrebu su uručena ukupno 72 ugovora u sklopu poziva “Zaželi – prevencija institucionalizacije” vrijednih više od 58 milijuna eura, koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda. Tim ugovorima omogućeno je zapošljavanje više od 1200 žena i/li muškaraca, koji će pružati usluge podrške i potpore za više od 7200 osoba starijih od 65 godina i osoba s invaliditetom diljem Hrvatske. Kome su sve dodijeljeni ugovori i u kojim iznosima možete pogledati OVDJE.

Koprivničkom Crvenom križu dodijeljeno 1,17 milijuna eura za gerontodomaćice u šest općina

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti