Subota, 22. lipnja 2024.

Najpotrebitiji đurđevački osnovnoškolci i sljedeće će školske godine imati besplatnu prehranu

Projekt je prošao provjeru kvalitete te se uskoro očekuje i odluka o financiranju, a projektom će se osigurati redovita prehrana za 290 učenika

- Oglas -

Grad Đurđevac i ove je godine u suradnji s Osnovnom školom Đurđevac uspješno prijavio projekt Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva na poziv koji je raspisalo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji  i socijalne politike, čime se ponovno osigurala besplatna prehrana za učenike u riziku od siromaštva za nadolazeću 2021./2022. školsku godinu.

Projekt je prošao provjeru kvalitete te se uskoro očekuje i odluka o financiranju, a projektom će se osigurati redovita prehrana za 290 učenika. I ove godine projekt obuhvaća djecu koja dolaze iz obitelji koje su korisnice prava na doplatak za djecu, djecu iz višečlane obitelji (obitelj s troje i više djece), djecu iz jednoroditeljskih obitelji te djecu iz obitelji u riziku od siromaštva, koja se po osobnoj procjeni djelatnika škole ili centra za socijalnu skrb, nalaze u nepovoljnim osobnim, socijalnim i materijalnim okolnostima, a razlog nije činjenica da su iz višečlane ili jednoroditeljske obitelji.

– Često ponavljamo da je doručak vrlo važan obrok za školsko dijete, a svi naši školarci nastavu polaze u jednoj smjeni – ujutro. Doručak omogućuje nesmetan rast i razvoj djetetova organizma te proizvodnju energije koja mu je potrebna za optimalno funkcioniranje i rad. Želimo da se što više djece hrani u školskoj kuhinji, a ovaj je projekt korak dalje prema tome da najpotrebitijima osiguramo jedan zdravi obrok tijekom nastavnoga dana – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti