Petak, 25. lipnja 2021.

Ne propustite predstavljanje knjige Sonje Delimar u koprivničkoj knjižnici Fran Galović

Novu zbirku pjesama Sonja Delimar zasniva na zanimljivom konceptu dijaloga s hrvatskim pjesnicima, od Marka Marulića, 'oca' hrvatske književnosti sve do današnjih pjesnika

Preporučujemo

U koprivničkoj knjižnici i čitaonici Fran Galović će se u srijedu, 9. lipnja, održati predstavljanje nove knjige Sonje Delimar Biti ili ne biti (svoja) : poetski dijalozi s hrvatskim autorima.

Knjiga je objavljena ove godine u nakladi renomiranog izdavača Matice hrvatske iz Zagreba u biblioteci Podzvizd.

Sonja Delimar radi u koprivničkoj Gimnaziji Fran Galović kao profesorica hrvatskog jezika, u statusu savjetnice. Do sada je objavila zbirku pjesama Zavođenje Zeusa (2016.) pod pseudonimom Glorija Jagoda Magdalena te nekoliko ciklusa pjesama u časopisima Forum, Kolo, Vijenac, Riječi, kao i na nekoliko internetskih portala.

Svoju novu zbirku pjesama Biti ili ne biti (svoja) : poetski dijalozi s hrvatskim autorima Sonja Delimar zasniva na zanimljivom konceptu dijaloga s hrvatskim pjesnicima, od Marka Marulića, ‘oca’ hrvatske književnosti sve do današnjih pjesnika.

Prema riječima Davora Šalata, autora pogovora, takva, osobna i alternativna, povijest hrvatske poezije ‘u stotinjak slika+ u velikoj je mjeri baš i iznjedrila autentičan lik intrigantnoga i privlačnog pjesništva Sonje Delimar.

Predstavljanje knjige Sonje Delimar održat će se u okviru programa Šetnja kroz Stručno-znanstveni odjel – tema: poezija, a voditeljica programa bit će dr. sc. Dijana Sabolović-Krajina, knjižničarska savjetnica.

Ulaz je slobodan, a predstavljanje će se održati na Stručno-znanstvenom odjelu u 18 sati. Za prisustvovanje nije potrebna prethodna prijava.

Najnovije objave