Utorak, 28. rujna 2021.

Novo veliko priznanje za obrtnicu iz Molvi Kseniju Kolarević

Izbor obrtnice Ksenije Kolarević za članicu Stručne radne skupine samo je mali iskorak u tome da se i obrtnike prihvati kao ravnopravne članove koji svojim djelovanjem osiguravaju opstanak radne snage u ruralnim područjima

Preporučujemo

Predstavnici drvoprerađivačke industrije odlučili su oformiti Sekciju unutar Hrvatske obrtničke komore kako bi legitimnim instrumentima mogli raditi na razvoju industrije i rješavanju problema.

Na sjednici održanoj 8. svibnja ove godine Ksenija Kolarević, vlasnica obrta za proizvodnju drvene ambalaže “Koleks” iz Molvi, jednoglasno je izabrana za predsjednicu novoosnovane Sekcije.

Jedna od glavnih zadaća Sekcije je osiguravanje bolje provedbe raspodjele sirovina za obrtnike iz drvoprerađivačkog sektora.

Nadalje, putem novoosnovane Sekcije, obrtnici su zahtijevali da se i predstavnike iz Hrvatske obrtničke komore uključi u transparentnu raspodjelu sirovine, odnosno trupaca, kao i u sve ostale aktivnosti vezane za provođenje Pisma razumijevanja koje je potpisano 2017. godine.

Ksenija Kolarević predložena je za članicu Stručne radne skupine za izradu prijedloga Nacionalnog plana razvoja prerade drveta i proizvodnje namještaja Republike Hrvatske za razdoblje 2022. – 2030. što je Rješenjem od 30. srpnja ove godine prihvaćeno u Ministarstvu poljoprivrede.

Izbor obrtnice Ksenije Kolarević za članicu Stručne radne skupine samo je mali iskorak u tome da se i obrtnike prihvati kao ravnopravne članove koji svojim djelovanjem osiguravaju opstanak radne snage u ruralnim područjima, priopćili su iz Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije.

Najnovije objave