Srijeda, 28. veljače 2024.

Općina Legrad s partnerima prijavila projekt razvoja cikloturizma uz rijeke Muru i Dravu vrijedan 3,8 milijuna eura

Od projektnih aktivnosti planira se gradnja hostela s restoranom u Ulici Petra Zrinskog, na ruti prema ušću Mure te izgradnji biciklističke staze prema Halaš Čardi, što su aktivnosti Općine Legrad

- Oglas -

Općina Legrad je s partnerima Općinom Kotoriba, javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Koprivničko-križevačke županije i komunalnim poduzećem Lekom Grad prijavila projekt pod nazivom MuDra ciklotura – Razvoj cikloturizma uz rijeke Muru i Dravu.

Riječ je o raspisanom natječaju Ministarstva turizma i sporta, a projekt je vrijedan 3.834.880,32 eura, odnosno oko 28,8 milijuna kuna.

Od projektnih aktivnosti planira se gradnja hostela s restoranom u Ulici Petra Zrinskog, na ruti prema ušću Mure te izgradnji biciklističke staze prema Halaš Čardi, što su aktivnosti Općine Legrad.

- Oglas -
Planirani izgled hostela s restoranom u Legradu
Izvor fotografije: Općina Legrad

U sklopu hostela izgradili bi se sportski tereni i dječje igralište te postavili info totemi, koji su prilagođeni osobama s invaliditetom.

Javna ustanova i Općina Kotoriba zadužene su za uređenje biciklističke rute kroz Veliki Pažut, a plan je dvije rute, onu na Halaš Čardi i ovu na Pažutu spojiti na samom ušću Mure u Dravu.

U sklopu projekta planira se i nabava 24 električna bicikla (20 za odrasle i četiri za djecu) te dva vodena bicikla kako bi se lakše pristupilo ušću Mure.

Također, jedna od projektnih aktivnosti je edukacija i zapošljavanje novih djelatnika u hostelu i održavanju ruta te promocija destinacije što je aktivnost poduzeća Lekom Grad.

“Projekt je prijavljen elektroničkim putem, uz stručnu pomoć PORA – razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, a rezultate očekujemo kroz 90 dana”, istaknuli su iz Općine Legrad.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti