Petak, 3. veljače 2023.

Općina Novigrad Podravski i ove se godine pridružila akciji ‘Zasadi stablo, ne budi panj!’

Za sadnju u parku Osnovne škole Prof. Blaž Mađer iz Novigrada birana su stabla koja svojom veličinom neće predstavljati opasnost za djecu te da upotpune biljni fond koji već postoji.

Preporučujemo

Općina Novigrad Podravski i ove se godine pridružila kolektivnoj akciji ‘Zasadi stablo, ne budi panj!’ te su stabla u suradnji s koprivničkim Komunalcem posađena u parku Osnovne škole Prof. Blaž Mađer i na dječjem igralištu u Borovljanima i Novigradu Podravskom.

Sadnja stabala na dječjem igralištu na području općine Novigrad Podravski
Sadnja stabala na dječjem igralištu na području općine Novigrad Podravski // Foto: GKP Novigrad Podravski

Kako bi stabla što prije ojačala i narasla radi potrebne hladovine ni kvalitetnijeg zraka n igralištima, posađene su već formirane sadnice u tzv. kontejnerima.

“Prema savjetu naše Novigračice Nataše koja je stručna osoba za hortikulturu, odabrana su stabla javora negundovca, crvenolisne šljive, crvenocvjetnog kestena i japanske trešnje. Šaroliko društvo koje će odlično popratiti veselje i zabavu na otvorenom, a prije svega osigurati hladovinu. Zahvaljujem Nataši Njegovac i radnicima koprivničkog Komunalca”, istaknuo je načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek.

Za sadnju u parku Osnovne škole Prof. Blaž Mađer iz Novigrada birana su stabla koja svojom veličinom neće predstavljati opasnost za djecu te da upotpune biljni fond koji već postoji.

Sadnja stabala u parku OŠ Prof. Blaž Mađer u Novigradu Podravskom
Sadnja stabala u parku OŠ Prof. Blaž Mađer u Novigradu Podravskom // Foto: GKP Komunalac

“Neka stabla su se zbog dotrajalosti morala ukloniti radi sigurnosti djece, a idejno rješenje i izbor vrsta pao je na Natašu Njegovec koja je pohađala ovu školu te je ljubav prema prirodi izgradila upravo u njoj”, istaknuli su iz koprivničkog Komunalca.

Također, osim sadnje, Komunalac nudi i svoje znanje i iskustvo, kako bi školi olakšao održavanje parka. Tako je zbog bogatog biljnog fonda koji se nalazi u školskom parku ponudio suradnju u edukaciji djece, kako upoznala svoj park pomoću interaktivnih radionica na otvorenom.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti