Četvrtak, 29. veljače 2024.

Patrik Seretin: ‘Pozvao bih klince da plešu jer ples nije strašan nego je zabavan’

Ravno iz emisije Ples sa zvijezdama na koprivničku izložbu pisanica je doplesao Patrik Seretin, plesni instruktor iz Zagreba i partner Emilije Kokić u ovogodišnjoj sezoni

- Oglas -

Ravno iz emisije Ples sa zvijezdama na koprivničku izložbu pisanica je doplesao Patrik Seretin, plesni instruktor iz Zagreba i partner Emilije Kokić u ovogodišnjoj sezoni. No, sve poznatiji mladi plesač nije prvi puta u podravskom kraju i za njega ga osim lijepih uspomena vežu i rodbinske veze.

– Baka Marijana Seretin i moj tata Ivica su iz Ludbreškog Globočeca, a u Koprivnici imam kumicu kojoj vrlo često idemo u posjetu. Tako da sam ovdje nekoliko puta godišnje, a ovoga puta smo odlučili pogledati izložbu te prošetati novim gradskim trgom – započinje Patrik, dodajući i kako se rado prisjeća Koprivnice iz natjecateljskih dana te dodaje da mu se oduvijek sviđala.

Patrik i djevojka Lea na izložbi pisanica u Koprivnici
Patrik i djevojka Lea na izložbi pisanica u Koprivnici // Foto: Biljana Čičin-Mađansker

Ovaj simpatični mladić se u ples zaljubio još sa šest godina i to upravo zahvaljujući emisiji Ples sa zvijezdama. Posebno ga je oduševio plesač Hrvoje Kraševac koji je tom prilikom pričao kako otvara plesnu školu i Patrik je nagovorio mamu Tamaru da ga upiše. Međutim, nisu uspjeli nigdje pronaći baš tu željenu školu pa je počeo pohađati plesni tečaj za djecu u obližnjem klubu.

- Oglas -

– To je trajalo sve dok jedan dan nije došla moja baka Marijana doma iz grada i donijela letak s podacima Hrvoja Kraševca. Pronašla ga je odbačenog, na podu negdje u gradu, kao da je čekao baš nju. Odmah smo ga kontaktirali i uskoro sam krenuo k njemu na privatne sate plesa – prisjeća se Patrik, koji je najprije počeo s učenjem salse, a potom je odlično savladao i sve ostale plesne korake te osim Hrvatske proputovao i čitavu Europu.

Patrik pleše od svoje šeste godine i obožava to što radi
Patrik pleše od svoje šeste godine i obožava to što radi // Foto: Privatna arhiva

Svojim se uspjesima ne želi hvaliti. Iako je osvojio 21 državno prvenstvo te brojna druga odličja, ističe kako ne smatra da je to nešto osobito bitno.

– Evo, ja smatram uspjehom sad to što radim s djecom. Moja jedna djevojčica je bila prva na državnom prvenstvu ove godine, prije dvije godine sam počeo raditi s djevojkom koja je plesala i ranije, ali nakon svega tri tjedna privatnih sati je neočekivano osvojila državno prvenstvo. Jednostavno volim to što radim – kaže Patrik, koji radi kao instruktor u Plesnom centru Zagreb, kod svima nam dobro znanog Nicolasa Quesnoita.

Slavlje pobjede na plesnom natjecanju u Koprivnici
Slavlje pobjede na plesnom natjecanju u Koprivnici // Foto: Privatna arhiva

Osvrnuo se i na problem nedostatka dječaka u plesu.

– Istina je da imamo premalo dječaka u našem sportu i nije mi jasno zašto. Možda svi misle da je to ženski sport, ali to je daleko od istine. Recimo, još kada sam trenirao nogomet i usporedno plesao, moji suigrači su me znali zezati. Ali bilo je dovoljno da im kažem da smo u nogometu sami dečki, dok se ja tamo nagledam zbilja lijepih djevojaka – šali se i poručuje klincima da plešu, da uživaju i da se ne boje doći probati, jer ples nije strašan nego je zabavan.

- Oglas -

Onu lijepu i zabavnu stranu plesa gledatelji imaju prilike gledati u Plesu sa zvijezdama, a Patrik se ove godine po prvi puta priključio i toj veseloj ekipi.

– Prijavio sam se na audiciju na nagovor plesačice Petre Jeričević. Još pretprošle sezone mi je rekla da bih se trebao prijaviti, ali tada sam se natjecao i ne bih se mogao u potpunosti posvetiti tome, jer uzima jako puno vremena. Ali kako se sad više ne natječem nego podučavam plesu, pomislio sam zašto ne bih probao – priča i naglašava da mu je bila velika čast sudjelovati.

U emisiji Ples sa zvijezdama s partnericom Emilijom Kokić
U emisiji Ples sa zvijezdama s partnericom Emilijom Kokić // Foto: Privatna arhiva

Patrik je zadovoljan i partnericom Emilijom Kokić s kojom je od prvoga dana uspostavio odličan odnos.

– Imao sam sreće da sam dobio jako dobru partnericu. Ne baš u plesnom smislu, jer joj ti neki pokreti nisu dolazili prirodno, ali karakterno. Bila je jako komunikativna od samog početka i s njom je zanimljivo i lako raditi – napominje.

Plesati s Emilijom Kokić bilo je zabavno i lijepo iskustvo
Plesati s Emilijom Kokić bilo je zabavno i lijepo iskustvo // Foto: Privatna arhiva

Sama priprema za emisiju je zahtijevala mnogo truda, rada i vježbe, tako da su u dvorani provodili dnevno više od pet sati, a trebalo je odraditi i snimanja u studiju.

Unatoč tome, Patrik se u Ples sa zvijezdama želi vratiti i iduće sezone.

– Meni je bilo odlično. Jako sam se dobro proveo, produkcija je odlična, bili smo super ekipa i žao mi je što smo ispali – zaključio je Patrik, kojeg su osim već spomenutih članova obitelji budnim okom iz publike pratili i davali mu podršku i sestra Nika te djevojka Lea

Patrik i Lea u šetnji Koprivnicom
Patrik i Lea u šetnji Koprivnicom //Foto: Biljana Čičin-Mašansker
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti