Srijeda, 22. ožujka 2023.

Pijan i s brzinom od 115 km/h prijatelja odvezao u smrt, prijeti mu do 15 godina zatvora

U stravičnoj nesreći je poginuo Antonio Vuk (21) iz Čakovca, član Gimnastičkog kluba 'Marijan Zadravec Macan'

Preporučujemo

Podignuta je optužnica protiv 20-godišnjeg vozača zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja stravične prometne nesreće u kojoj je poginuo Antonio Vuk (21) iz Čakovca, član čakovečkog Gimnastičkog kluba ‘Marijan Zadravec Macan’, a ozlijeđen je još jedan 20-godišnjak.

“Okrivljenog 20-godišnjaka tereti se da je 21. srpnja 2022. u mjestu Zebanec Selo oko 21.15 sati upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola većoj od 1,7 promila alkohola i zbog toga vozio brzinom većom od 115 km/h. Zbog toga nije mogao svladati lijevi zavoj pa je prešao vozilom na pločnik i sletio udesno na zemljanu površinu gdje se vozilo više puta prevrnulo. U prometnoj je nesreći 21-godišnji putnik na stražnjem sjedalu zadobio teške ozljede glave i trupa uslijed kojih je preminuo tijekom prijevoza u bolnicu”, priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu koje je optužnicu podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu.

Ako mu se dokaže krivnja, 20-godišnjaku prijeti od tri do 15 godina zatvora.

Inače, vijest o smrti mladog sportaša šokirala je sve.

Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan na društvenim je mrežama objavio dirljivu poruku za preminulog sportaša, omiljenog i talentiranog člana njihovog kluba Antonija Vuka.

“Dragi naš Antonio, hvala od srca za sve zajedničke sportske trenutke, za nesebično prijateljstvo, a najviše za bezbroj osmijeha i uspomena stvaranih godinama, a čuvanih vječno. Čuvaj nas od tamo gore! Tvoj gym team”, poruka je bila tada napisana na Facebook stranici kluba.

“Znam ga od rođenja. Bio je talentirani gimnastičar i neobično je volio gimnastiku. Nakon prestanka s aktivnim natjecanjem, bio je sudac, a sad je završavao školu za trenera. Antonio je bio omiljeni član naše gimnastičke obitelji, društven, voljen… Bili smo ponosni što će biti član trenerske ekipe. Gimnastički klub bio mu je drugi dom. Strašno. Ne mogu vjerovati. Bolno je to. Svi smo šokirani”, rekao je, pak, nakon saznanja o tragičnoj smrti Antonija Vuka sportski direktor kluba Mario Vukoja, shrvan onime što se dogodilo.

U teškoj prometnoj nesreći u Međimurju smrtno je stradao mladi gimnastičar Antonio Vuk

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti