Subota, 30. rujna 2023.

Poduzetnik Domagoj Capek ostvario san zahvaljujući i poticaju od Koprivničko-križevačke županije

Domagoj Capek novi je koprivnički poduzetnik, koji je krajem srpnja pokrenuo firmu pod nazivom DC INŽENJERING

- Advertisement -

Domagoj Capek novi je koprivnički poduzetnik, koji je krajem srpnja pokrenuo firmu pod nazivom DC INŽENJERING u Ulici Ivana Česmičkog 9. U ostvarenju tog sna uvelike mu je pomogao poticaj dobiven od Koprivničko-križevačke županije, a koji je iznosio 4000 eura.

– Takav mi je poticaj u ovom trenutku značio zbilja mnogo. Svaki je početak težak jer prilikom otvaranja firme postoji dosta troškova koje treba podmiriti, a tu su i troškovi nabavke opreme, taka da mi je ovaj poticaj znatno olakšao početak – objasnio je Domagoj te dodao da nije bilo tih poticaja, možda se ne bi ni upuštao u pokretanje svoga posla.

Mladi je poduzetnik već svoj poticaj iskoristio i to na kupnju multifunkcionalnog uređaja koji mu je bio prijeko potreban jer se bavi projektiranjem, poslom koji zahtjeva ozbiljniji uređaj zbog ispisa projekata. Dio je novca utrošio i za godišnje troškove računovodstvenih usluga te troškove otvaranje firme, što će mu uvelike olakšati početak poslovanja.

- Advertisement -
Domagoj Capek i župan Darko Koren
Mladi poduzetnik Domagoj Capek i župan Darko Koren // Foto: kckzz.hr

– Otvorio sam firmu odmah po dobivanju poticaja. Njen naziv je DC INŽENJERING, firma za inženjering, projektiranje, nadzor i usluge, odnosno projektiranje i nadzor svih vrsta elektroinstalacija, ali prvenstveno s naglaskom na projektiranje i nadzor sunčanih elektrana. U tome imam najviše iskustva – istaknuo je Domagoj, koji za sada radi sam, ali nada se da će se obim posla dobro razvijati te da će se uskoro pokazati potreba za novim zapošljavanjem.

Osim Domagoja, takvu je potporu u kolovozu dobilo još osam novih poduzetnika, a riječ je o potporama za samozapošljavanje iz programa START-UP Koprivničko- križevačke županije, koji se uspješno provodi već petu godinu za redom.

U županijskom je proračunu za tu namjenu osigurano 88.000 eura te su odobrena sredstva za 17 korisnika pri čemu je iznos pojedinačne potpore za svakog od njih 4000 eura.

Korisnici potpora u sklopu programa START-UP sa županom Korenom
Korisnici potpora u sklopu programa START-UP sa županom Korenom // Foto: kckzz.hr

– Ukupna vrijednost ugovora je 68.000 eura, preostalo je sredstava za još pet potpora. Do sada je mjeru koristilo 80 korisnika i isplaćeno je 315.000 eura potpora. Drago nam je što na ovaj način možemo pomoći poduzetnicima koji kreću u realizaciju svoje priče, jer nam je cilj imati što više poduzetnika na našem području. Uvjeren sam da će vam ova direktna pomoć dobro doći onima koji su je dobili ili tek hoće te se nadam da će dobro poslovati i možda zaposliti još nekog u svojim obrtima i tvrtkama – istaknuo je župan Darko Koren i dodao kako je svaki početak težak, ali da će Koprivničko-križevačka županija nastojati pratiti svoje poduzetnike i kroz druge programe i potpore.

Iz službe ureda župana dodaju i kako su prioritet za potpore imale proizvodne djelatnosti te deficitarna zanimanja, a ove su godine zahtjev mogli podnijeti korisnici do navršene 40. godine. Djelatnosti za koje su korisnici dobili potpore su računalno programiranje i savjetovanje, fasadni radovi, uvođenje instalacija vodovoda, kanalizacije i plina, elektroinstalacijski radovi, proizvodnja građevne stolarije, soboslikarski radovi, inženjerstva i tehničkog savjetovanja, održavanje i popravak motornih vozila, masaža tijela, fotografske usluge te usluge računovodstva.

- Advertisement -

Ovaj sadržaj proizveden je u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti