Utorak, 18. siječnja 2022.

POMOĆ JE MOĆ Na području šest općina 15 žena brine o 90 starijih osoba

Projekt je potaknut činjenicom da su krajem veljače 2020. godine u Koprivničko-križevačkoj županiji evidentirane 2141 nezaposlene osobe od čega je 53,19% žena od kojih je 300 starije od 50 godina, a 285 s najviše završenim osnovnoškolskim obrazovanjem

Preporučujemo

Već više od tri mjeseca 15 žena na području šest općina brine o sveukupno 90 starijih osoba u sklopu projekta “Pomoć je moć”. Projekt je prijavljen putem poziva na dostavu projektnih prijedloga “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II” koji se financira iz Europskog socijalnog fonda temeljem Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020.

Projekt je potaknut činjenicom da su krajem veljače 2020. godine u Koprivničko-križevačkoj županiji evidentirane 2141 nezaposlene osobe od čega je 53,19% žena od kojih je 300 starije od 50 godina, a 285 s najviše završenim osnovnoškolskim obrazovanjem.

Cilj projekta “Pomoć je moć” je unaprijediti radni potencijal žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici s ciljem ublažavanja posljedica njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika na području šest jedinica lokalne samouprave u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Prijavitelj projekta je Općina Legrad, dok su projektni partneri Općine Koprivnički Bregi, Podravske Sesvete, Gola, Ferdinandovac, Koprivnički Ivanec te Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci, Centar za socijalnu skrb Koprivnica i Centar za socijalnu skrb Đurđevac.

Žene u projektu 'Pomoć je moć'

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.392.977 kuna, a sam projekt traje 18 mjeseci, od čega 12 mjeseci pripadnice ciljane skupine rade, a šest mjeseci su pohađale programe obrazovanja kako bi ojačale svoje kompetencije i postale što konkurentnije na tržištu rada.

Trinaest pripadnica ciljane skupine uspješno je završilo program obrazovanja za gerontodomaćice, dok su dvije završile program priprematelja jednostavnih jela i slastica i stekle javne isprave o osposobljavanju.

Kroz Projekt je nabavljeno 15 bicikala za pripadnice ciljane skupine kako bi lakše obavljale projektne aktivnosti i obilazile krajnje korisnike. Osim bicikala, putem projekta nabavljena im je i zaštitna radna odjeća.

Pomoć je moć logo

Svaki mjesec krajnji korisnici putem projekta dobivaju paket higijenskih potrepština koji uključuje sredstva za osobnu higijenu i sredstva za čišćenje.

Posao pripadnica ciljane skupine uključuje skrb o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u njihovom domu, pomoć pri kupovini i dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvu korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava, dostava lijekova, plaćanje računa, pomoć u socijalnoj integraciji, pružanje podrške korisniku kroz razgovore i druženja i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Ostale aktivnosti uključuju promociju i vidljivost projekta kroz nabavu promotivnih materijala i objave članaka o provedenim projektnim aktivnostima.

Žene u projektu 'Pomoć je moć'

- Advertisement -

Najnovije objave