Četvrtak, 29. rujna 2022.

Predsjednik suda iznio detalje istrage okrutnog ubojstva u kafiću: ‘Brnada je sa suprugom planirao dalek put’

Podsjetimo, Brnadi je istražni zatvor određen po čak četiri stavke, i to zbog opasnosti od bijega, mogućeg utjecaja na svjedoke i dokaze, opasnosti od ponavljanja djela te naročito teških okolnosti za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora

Preporučujemo

Kao što smo već izvijestili, na riječkom Županijskom sudu održano je istražno ročište 36-godišnjem Romanu Brnadi, ubojici Darinke Krivec (67).

Nakon što je završeno istražno ročište i Brnada je pod jakom policijskom i pravosudnom pratnjom odveden u riječki zatvor, s pojedinostima odluke suda novinarima se obratio predsjednik Županijskog suda u Rijeci Veljko Miškulin.

Okrutni ubojica žene u kafiću na sudu svima zahvalio, a otkriven je i najvjerojatniji motiv za krvavi zločin

Podsjetimo, Brnadi je istražni zatvor određen po čak četiri stavke, i to zbog opasnosti od bijega, mogućeg utjecaja na svjedoke i dokaze, opasnosti od ponavljanja djela te naročito teških okolnosti za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora.

– U kafiću u centru grada se u nedjelju, 6. veljače, dogodio slučaj teškog ubojstva. Danas je po prijedlogu zamjenice Županijskog državnog odvjetnika osumnjičenik priveden sutkinji istrage uz prijedlog za određivanjem istražnog zatvora. Nakon ročišta koje je potrajalo oko sat vremena, sutkinja istrage je prihvatila sve razloge Županijskog državnog odvjetništva. Prihvaćena je i točka 4, a što se rijetko određuje, jer je kazneno djelo počinjeno na sablažnjiv način, usred bijela dana i u centru grada. Već je prethodno i nekoliko puta prekršajno prijavljivan te protiv njega ima više prekršajnih prijava. Sa suprugom je planirao dalek put, a i napustio je mjesto događaja zbog čega je opravdan razlog da postoji opasnost od bijega. Također, djelo je počinio pred svjedocima, a koje treba također saslušati – detaljno je pojasnio predsjednik suda na temelju čega je Brnadi određeno jednomjesečno zadržavanje u istražnom zatvoru, piše Novi list.

Naravno, po isteku tog roka, a s obzirom na okrutnost ubojstva, jasno je da će se istražni zatvor produljiti. U daljnjem postupku očekuje se da će Brnada biti podvrgnut i nizu vještačenja, a kojima bi se trebalo razjasniti stanje njegova uma u trenutku zločina, kao i okolnosti koje su ga dovele na takav bezuman čin.

- Advertisement -

Najnovije objave