Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Radnik pao s visine od 5,5 metara, podignuta optužnica protiv trojice zaposlenika

Kad se 36-godišnjak popeo na stup, zbog dotrajalosti je došlo do puknuća remena penjalice te je nesretni radnik pao s visine od 5,5 metara na tlo i pritom zadobio teške ozljede (prijelom osam rebara, prijelom pet prsnih kralježaka, prijelom ključne kosti)

Preporučujemo

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred tamošnjim Općinskim sudom optužnicu protiv trojice hrvatskih državljana (1963., 1967. i 1979. godište) i trgovačkog društva zbog počinjenog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

Optužnicom se okrivljenike tereti da su 19. prosinca 2019. u mjestu Ključ, kao zaposlenici okrivljenog trgovačkog društva odgovorni za provođenje mjera zaštite na radu, propustili osigurati ispravnu i sigurnu osobnu zaštitnu opremu za radnike, pa su uputili 36-godišnjeg radnika da kod montiranja kuke na betonski stup koristi penjalice kojima je rok uporabe istekao i koje su se smjele koristiti samo do 2015. godine.

Kad se 36-godišnjak popeo na stup, zbog dotrajalosti je došlo do puknuća remena penjalice te je nesretni radnik pao s visine od 5,5 metara na tlo i pritom zadobio teške ozljede (prijelom osam rebara, prijelom pet prsnih kralježaka, prijelom ključne kosti).

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti