Srijeda, 19. svibnja 2021.

ROĐENDANSKA NAGRADNJAČA Evo tko je osvojio fenomenalne pakete najboljih Pampa-tea čajeva

Natjecati ste se mogli na Facebook stranici portala Klikaj.hr, a prijavio se iznimno velik broj naših čitatelja. Slučajnim odabirom nagrade su osvojili...

Preporučujemo

Portal Klikaj.hr 4. studenog proslavio je svoj četvrti rođendan pa smo stoga s našim partnerom Pampa-tea čajevi iz Koprivnice za vas pripremili još jednu lijepu nagradnjaču.

Nagrađujemo četvero naših vjernih čitatelja s paketom najboljih domaćih čajeva u Hrvatskoj. Svaki paket sadrži:

  • Podravski čaj u piramidama,
  • Bronhitko čaj u piramidama,
  • Bakina kamilica čaj u piramidama

Natjecati ste se mogli na Facebook stranici portala Klikaj.hr, a prijavio se iznimno velik broj naših čitatelja. Slučajnim odabirom nagrade su osvojili:

Ana Košuta, Anamarija Švenda, Tena Dežić i Mala Deja

Čestitamo sretnim dobitnicima! Kako bismo se dogovorili oko preuzimanja nagrade, javite nam se u inbox na Facebook stranici portala Klikaj.hr!

_________________________________________________________________________

Uobičajeno je da se dolaskom hladnijih dana u našim krajevima često javlja gripa. Radi ubrzanog tempa i stila života svatko od nas trudi se izbjeći ovu neugodnu bolest. Zbog specifičnog načina liječenja kao što je npr. strogo mirovanje današnji čovjek traga za lijekovima ili preparatima koji bi umanjili simptome ili ubrzali liječenje ove bolesti.

Poznato je da trenutno ne postoje univerzalna cjepiva koja bi iskorijenili pojavu gripe. Najbolji način za izbjegavanje ove bolesti temelji se na zdravom načinu života odnosno redovitim umjerenim tjelovježbama, raznolikoj prehrani i izbjegavanju konzumiranja alkohola i duhanskih proizvoda. Svjetska zdravstvena organizacija dala je nekoliko preporuka kako se može uspješno nositi s gripom. Njihova preporuka za brzo i uspješno liječenje gripe prvenstveno se odnosi na povećane količine unosa tekućine (odnosno korištenje raznih vrsta biljnih čajeva, vitaminskih prirodnih sokova, raznih vrsta juha…),voća, vitamina C., kao i naravno strogo mirovanje.

Biljni čajevi

Naša tradicionalna medicina u tu svrhu osim meda, češnjaka, luka i ostalih domaćih zdravih namjernica nudi bogato znanje o ljekovitom bilju koje se može u obliku čajeva također koristiti za borbu protiv ove neugodne bolesti. Ljekovite biljke poput kamilice, lipe, bazge, šipka, kupine, matičnjaka, korijena sljeza, sljeza, trputca, i koprive sigurni su i opće poznati saveznici koji će Vam olakšati borbu protiv nje.

Ove poznate ljekovite biljke možete naći u našim provjerenim mješavinama domaćih čajeva: „Podravski čaj“ ili „Adria-tea“ i Bronhitka.

Podravski čaj u piramidama

Biljni čaj ugodnog i punog okusa, osvježavajućeg i okrepljujućeg učinka. Jednostavno ne postoje te riječi u rječniku koje bi Vam mogle opisati ovu biljnu mješavinu. Ovaj čaj pokušajte ispijati u svakoj prigodi kad Vam ga ponude Vaši prijatelji, poznanici i obitelj ili ga možete pripremati u posebnim prilikama kada želite nekoga pozitivno iznenaditi. Ako želite da Vam djeca postanu ljubitelji čajeva svakako im pripremite ovu mješavinu.

Idealan je u vrijeme jesenskih i zimskih mjeseci kada “vladaju” gripe i prehlade, a tijekom ljeta odličan je kao hladni napitak. Šalica ovog čaja ojačat će Vaš imunitet i poboljšati Vaše zdravlje.

Namijenjen je svim uzrastima. Čaj je dobitnik puno nagrada! Najveće priznanje dobio je 2010. godine kada je proglašen najkvalitetnijim biljnim čajem u Srednjoj Europi. Ova se mješavina domaćeg čaja može kupiti pod komercijalnim nazivom “Podravski čaj” (za područje cijele kontinentalne Hrvatske), dok mu je naziv za Dalmaciju i izvan granica Hrvatske “Adria-tea”.

Više o njemu: https://pampatea.com/cajevi-u-piramidama/podravski-caj-imunitet-piramidama/

Bronhitko čaj u piramidama

Bronhitko čaj je izuzetno ukusna čajna mješavina odličnog okusa i mirisa idealna za zimsko vrijeme kao prevencija kod kašlja, bronhitisa i astme. Za ovu čajnu mješavinu upotrebljava se bilje koje sadrži sluzi, pektin i eterična ulja, a ujedno jača i čisti vaš dišni sustav. Čajna mješavina preporučuje se svim uzrastima, a u njoj najviše uživaju djeca.

Čajna mješavina sastavljena je od biljaka poput domaće bazge, trputca, majčine dušice, lista bijelog sljeza i korijena sljeza.

Više o njemu: https://pampatea.com/cajevi-u-piramidama/rijesite-kasalj-bronhitka/

Bakina kamilica u piramidama

Za one koji ne znaju, kamilica (Matricaria chamomilla L.) je jedna od najpopularnijih ljekovitih biljaka u svijetu. Čaj od kamilice blagotvoran je i lagan, slatkastog okusa i mirisa. Najbolji užitak ili upotreba čaja dobiva se od glavica kamilice bez velikih primjesa petiljki. Boja tih glavica mora biti u nijansama svijetložute, zlatnožute, zelenkastožute boje s bijelim cvjetićima. Kod izrade “Bakine kamilice” koriste se čisti odabrani cvjetovi koje karakterizira specifičan aromatičan slatkasti okus. Kamilica koja se uzgaja u Hrvatskoj sadrži veliku količinu eteričnih ulja zbog primjena novih tehnologija u uzgoju, berbi, sušenju i preradi. Primjena i poznavanje ovih tehnologija daju bolju kvalitetu i iskoristivost naše kamilice od ostale kamilice uzgojene u drugim dijelovima svijeta – stoga se kamilica iz Hrvatske smatra jednom od najboljih na svjetskom tržištu, a prepoznali su je mnogobrojni svjetski priznati proizvođači čajeva.

Ponosni smo što je naš čaj „Bakina kamilica“, čaj u piramidama dobila „Great Taste“ zvjezdicu na prestižnom međunarodnom natjecanju „Great Taste Award 2020“ u kategoriji biljnih čajeva. To je dokaz da je naša kamilica se smatra među najboljom na svijetu.

Great Taste je najpoželjnija nagrada svih vrsta hrane i pića.

Najnovije objave