Utorak, 30. svibnja 2023.

ŠOK I NEVJERICA Maturant poginuo na maturalcu u Pragu

Na maturalac je otputovalo gotovo 90 učenika iz trećih i četvrtih razreda opće i jezične gimnazije te četvero profesora. Krenuli su u četvrtak, a trebali su ostati do nedjelje, no zbog cijele situacije koja je sve duboko potresla već su danas krenuli za Poreč

Maturant Srednje škole Mate Balote iz Poreča poginuo je na maturalnom putovanju u Pragu. Do tragedije u glavnom gradu Češke došlo je sinoć oko ponoći pod još uvijek neutvrđenim okolnostima. Policija je napravila očevid, nakon kojeg bi trebalo biti jasno što se točno dogodilo, piše Index.

“Učenik naše škole je, nažalost, smrtno stradao na putovanju. Više od toga ne mogu govoriti jer još uvijek čekamo izvješće tamošnje policije, ali i medicinski izvještaj. Imali smo odmah sastanak u školi, vezano uz postupanje u kriznim situacijama poput ove. Naši učenici u Istru se vraćaju oko ponoći, a dočekat će ih nastavnici i roditelji”, izjavio je ravnatelj Krešimir Bronić u kratkom razgovoru za portal Istra24.

Glas Istre, pak, piše da je nesretni mladić bio uzoran i da nije bio problematičan, a da je ono što se dogodilo bio nesretni slučaj.

Na maturalac je otputovalo gotovo 90 učenika iz trećih i četvrtih razreda opće i jezične gimnazije te četvero profesora. Krenuli su u četvrtak, a trebali su ostati do nedjelje, no zbog cijele situacije koja je sve duboko potresla već su danas krenuli za Poreč.

Iz istarske policije navode kako su upoznati s ovim događajem putem medija, ali da nemaju nikakve pojedinosti jer se nesreća nije dogodila na području Istre.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti