Subota, 22. lipnja 2024.

UPRAVO JAVLJA POLICIJA U velikoj akciji uhićen trojac zbog ilegalnog držanja arsenala oružja i dilanja droge

65 i 66-godišnjak su uhićeni te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje, a po njegovom dovršetku u zakonskom roku predat će se pritvorskom nadzorniku PU varaždinske uz kaznenu prijavu

- Oglas -

​Policijski službenici Policijske uprave varaždinske, u suradnji s policijskim službenicima Regionalne protueksplozijske zaštite Zagreb te policijskim službenicima Policijske uprave međimurske, u sklopu dovršetka kriminalističkog istraživanja nad više osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene zloporabe droga te kaznenih djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari izvršili su u srijedu, na temelju naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretrage domova i drugih prostora te osobnih vozila u vlasništvu 65, 66 i 34-godišnjaka s prebivalištem na širem području grada Lepoglave.

Tijekom pretrage doma i drugih prostorija u vlasništvu 65-godišnjaka policijski službenici su pronašli jednu prozirnu pvc vrećicu sa sadržajem smeđe krute materije nalik na drogu hašiš mase 430,3 grama, jednu prozirnu pvc vrećicu sa sadržajem sasušene biljne materije zelene boje nalik na drogu marihuanu ukupne mase 86,3 grama, jednu medicinsku špricu djelomično ispunjenu tekućinom smeđe boje nalik na THC ulje te jednu pvc vrećicu sa sadržajem praškaste materije smeđe boje nalik na drogu heroin mase 6,4 grama.

Uz ova opojna sredstva pretragom je pronađena jedna malokalibarska puška nepoznate marke s integriranim prigušivačem pucnja i optičkim ciljnikom, 419 komada streljiva različitog kalibra i 20 komada detonatorskih kapisli.

- Oglas -

Izvršenom pretragom doma i drugih prostorija te vikend kuće kojima se koristi 66-godišnjak pronađeno je ukupno 3698 komada streljiva različitih kalibara, četiri pištolja s pripadajućim spremnicima, jedan pištolj s pripadajućim spremnikom i prigušivačem pucnja, dvije prerađene puške, 55 komada različitih dijelova za automatsko i poluautomatsko oružje, sedam prigušivača pucnja, tri komada detonatorskih kapisli te 46,2 grama materije smeđe boje nalik na drogu heroin.

Također, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, policijski službenici Policijske uprave varaždinske pretražili su u srijedu dom i druge prostorije kojima se koristi 34-godišnjak. On je prije početka pretrage dragovoljno predao smeđu krutu materiju nalik na drogu hašiš mase 3,0 grama.

65 i 66-godišnjak su uhićeni te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje, a po njegovom dovršetku u zakonskom roku predat će se pritvorskom nadzorniku PU varaždinske uz kaznenu prijavu radi počinjenih kaznenih djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Protiv 34-godišnjaka policijski službenici će nadležnom Općinskom sudu u Varaždinu podnijeti adekvatni optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja opisanog u članku 3. Zakona o suzbijanju zloporabe droga, priopćili su upravo iz Policijske uprave varaždinske.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti