Subota, 28. svibnja 2022.

Valentino Štefanek, SDP-ov kandidat za načelnika: ‘Općinu Hlebine moramo probuditi iz zimskog sna’

Općinu Hlebine u budućnosti vidim kao jednu zelenu općinu koja je okrenuta mladima. Mjesto festivala i događanja, ali istovremeno jake poljoprivredne proizvodnje. Stoga smatram da je odabir vrlo jednostavan i jasan, istaknuo je Valentino Štefanek, SDP-ov kandidat za načelnika Općine Hlebine i nositelj liste za Općinsko vijeće

Preporučujemo

Uoči nedjeljnih lokalnih izbora razgovarali smo s Valentinom Štefanekom, SDP-ovim kandidatom za načelnika Općine Hlebine i nositeljem liste za Općinsko vijeće.

Što Vas je motiviralo za kandidaturu za načelnika Općine Hlebine?

Za kandidaturu su me najviše motivirali brojni pozitivni primjeri općina i gradova koji su u posljednjih nekoliko godina uz pomoć raznih fondova napravili pravu malu renesansu. Kako radim u medijima posljednjih pet godina, mogu reći da sam prošao cijelu županiju te brojna mjesta u susjednim županijama gdje sam upoznao puno ljudi. Vidio sam brojne primjere dobre prakse načelnika i gradonačelnika koji upravljaju svojim općinama, odnosno gradovima te uvidio da Hlebine mogu i moraju puno više. Dobre prakse ima svuda oko nas te sam spreman preuzeti odgovornost da Hlebine postanu jedan od svijetlih primjera u povlačenju novca za projekte iz raznih fondova od europske pa sve od županijske razine. Novca ima, samo je potrebna volja i želja da se ti novci povuku i da se napokon Hlebine probude iz zimskog sna. Osim toga, motivirali su me prijatelji koji su na SDP-ovoj listi za Općinsko vijeće. Sve nas skupa veže isti motiv, a to je napredak i boljitak općine i svih mještana. S ponosom mogu naglasiti da nam je svima zajednička volja i želja za promjenama na bolje te su mi upravo prijatelji koji su sa mnom na listi velik poticaj da svi zajedno Hlebine napravimo mjestom ugodnim za život.

Valentino Štefanek

Što mislite konkretno napraviti za općinu ako pobijedite?

Planova je jako puno. Glavni zadatak bit će mi izlobirati izgradnju sportske dvorane i nadogradnju škole kako bi hlebinski osnovnoškolci imali jednosmjensku nastavu. Osim izgradnje dvorane i nadogradnje škole, želja mi je od stare dvorane, koja se nalazi pokraj nogometnog igrališta, napraviti sportski centar, odnosno modernu teretanu kojoj će gravitirati ne samo ljudi iz općine, već i mještani okolnih sela. U sklopu teretane, htio bih otvoriti i ugostiteljski objekt jer smo trenutno vjerojatno jedina općina u županiji u kojoj nema ni jednog ugostiteljskog objekta.

Od sportskih sadržaja želja mi je postaviti reflektore na nogometno igralište. Također, u planu je i izgradnja malog nogometnog igrališta s umjetnom travom te također reflektorima, a uz izgradnju malonogometnog igrališta u planu je i postavljanje koševa za košarku.

Uz sportske sadržaje, planiram u ljetnim mjesecima pokretanje minimalno jednog glazbenog festivala. Osim toga, želja mi je pokrenuti i sezonske gastronomske festivale u sklopu kojih bi se održavala kulinarska natjecanja te na kojima bi se domaći OPG-ovci mogli predstaviti sa svojim proizvodima.

Valentino Štefanek

 

Veliki naglasak bi bio i na našim umjetnicima. Smatram da bi moj zadatak kao načelnika trebao biti osiguravanje izložbi u priznatim galerijama pomoću kojih bi dodatno radili na medijskom pozicioniranju Hlebina na kulturnoj karti Hrvatske.

Jedan od prvih poteza koje ću napraviti je povlačenje optičkog interneta i to još ove godine.
Za naše poljoprivrednike napravio bih jedinstvenu digitalnu platformu na kojoj bi se mogli predstaviti. Osim digitalne platforme, želja mi je i pokrenuti općinski list na kojem bi reklamirali naše poljoprivrednike i obrtnike te prezentirali učinjeno svim mještanima.

U dijelu demografije, povećao bih poticaje za novorođenčad, ali i stipendirao deficitarna zanimanja te visokoškolsko obrazovanje. Za umirovljenike koji primaju mirovinu do određene svote, uveo bih božićnice i uskrsnice. To je samo dijelić ideja koje planiram napraviti, ako mi sumještani udijele povjerenje. Općina ima jako puno neiskorištenog potencijala, koji se može uz minimalna sredstva i malo napora itekako dobro iskoristiti.

Zbog čega mislite da ste bolji odabir za Hlebine od ostalih kandidata?

Zbog mješavine mladenačkog entuzijazma, bogatog poslovnog iskustva te želje za promjenom na bolje. Radim dobar posao te su moji motivi iskreni i čisti, a to je napredak sela. Neki su mi prijatelji rekli da sam možda i pomalo lud što sam krenuo u to sve, no reakcije sumještana i mojih kolega na listi velika su mi potpora te znam da sam kandidaturom napravio pravu stvar. Svi koji me poznaju, znaju da sam oduvijek bio pragmatičan. Nikada nisam bio veliki ljubitelj teorije, rezultati su ti koji su bitni, oni će ostati generacijama koje dolaze. Nadam se da će mještani prepoznati moje kvalitete i volju za napretkom i boljitkom, a na meni je da to povjerenje opravdam svojim radom u narednom mandatu. Želim ostaviti mladima uređeno selo, bogatog društvenog i kulturnog života koji trenutno ne postoji, na žalost moje generacije i svih mladih koji žive u općini.
Općina već godinama puževim korakom ide naprijed, što je meni izuzetno teško gledati kada znam da može i mora puno bolje.

Za kraj vaša poruka biračima…

Na dnevnoj bazi razgovaram sa sumještanima i pokušavam doznati što ih sve muči u našoj Općini. Dobio sam mnoštvo dobrih savjeta koje ću zasigurno usvojiti ako me sumještani izaberu da vodim općinu u narednom mandatu. Jedna stvar je zajednička svima s kojima sam razgovarao, a to je želja za promjenom. Znam da zajedno možemo napraviti velike promjene u općini, stoga pozivam sve sumještanke i sumještane da mi udjele svoje povjerenje i daju svoj glas SDP-ovoj listi na čelu sa mnom, kako bismo svi zajedno izdignuli Hlebine iz uljuljkanosti te ponovno u njih udahnuli život. Općinu u budućnosti vidim kao jednu zelenu općinu koja je okrenuta mladima. Mjesto festivala i događanja, ali istovremeno jake poljoprivredne proizvodnje. Stoga smatram da je odabir vrlo jednostavan i jasan, mještani će na izborima imati odabir glasati za trenutno stanje kakvo vlada općinom posljednjih godina ili dati glas mojoj listi i meni te odabrati napredak, europske projekte, budućnost. Odluka je na mojim sumještanima za koje znam da će ispravno odlučiti.

Valentino Štefanek

- Advertisement -

Najnovije objave