Subota, 20. srpnja 2024.

Velika Podravkina nada Ema Stručić: Rukomet sam počela igrati jer sam imala previše energije

Mlada Križevčanka sa svojom ekipom nedavno je postala viceprvak Hrvatske, a izabrana je i u najbolju sedmorku završnog turnira

- Oglas -

Ekipa Podravke 2 Lino na nedavno održanoj završnici Prvenstva Hrvatske za djevojčice rođene 2002. i mlađe osvojila je drugo mjesto. Uz četiri pobjede, po jedan poraz i neriješeni rezultat mlade koprivničke rukometašice osvojile su drugo mjesto u grupi “A” i za protivnika u polufinalu dobile prvaka grupe “B” – ŽRK SPLIT 2010, braniteljice naslova.

U finalu su igrale protiv starije i iskusnije ekipe Sesveta koja je, u konačnici, i bila bolja. No, postati viceprvak Hrvatske i više je nego sjajan uspjeh. Valja napomenuti da su gotovo sve cure u Podravki Lino 2004. godište te su samim time igrale protiv dvije godine starijih i iskusnijih protivnica. Dvije igračice Podravke 2 Lino, Tena Megerle i Ema Stručić, izabrane su i u najbolju sedmorku prvenstva.

Šesnaestogodišnja Ema rukometom se bavi već devet godina, a posljednje tri sezone članica je Podravke. Inače je iz Križevaca, a tamo je i napravila svoje prve rukometne korake. U Koprivnici pohađa Gimnaziju Fran Galović.

- Oglas -

– Rukomet sam počela trenirati na nagovor roditelja koji su smatrali da imam previše energije i da sam zaigrana. Sport sam brzo zavoljela zbog dinamične igre, kontaktne prirode i napetosti do koje dolazi u teškim situacijama i napetim utakmicama – otkrila je Ema.

Njezina ekipa natječe se u 2. HRL Sjever i 1. HKRL.

– Volim atmosferu koja je u klubu. Utakmicama pristupamo maksimalno ozbiljno, no to ne znači da smo napete. Štoviše, opuštene smo, zabavljamo se i uživamo u igri – govori Ema.

Ema Stručić iznimno je talentirana Podravkina rukometašica
Ema Stručić iznimno je talentirana Podravkina rukometašica // Foto: RK Podravka

Podijelila je s nama i dojmove s nedavne završnice Prvenstva Hrvatske.

– Nikako nam nije bilo lako. Sve cure protiv kojih smo igrale bile su starije. Ipak, naš rezultat najbolji je pokazatelj koliko smo ozbiljno pristupile turniru. Imale smo stvarno veliku želju da dobro odigramo turnir i osvojimo medalju, u čemu smo i uspjele – kaže Ema.

- Oglas -

Podravka Lino u polufinalu je izbacila favoritkinje iz Splita, ali protiv Sesveta nije išlo. No, srebrna medalja samo je pokazatelj da najbolje vrijeme za ovu ekipu tek dolazi.

– Meni je osobno bio cilj odigrati najbolje što mogu. Nisam ganjala nikakve nagrade niti priznanja. Nama je kao ekipi cilj bila medalja, a to što sam izabrana u najbolju sedmorku turnira samo mi je poticaj za još bolji rad i motivacija za dalje – zaključila je Ema, koja u slobodno vrijeme sluša ex-Yu bendove, čita i šeće psa.

Ema Stručić je u Koprivnicu došla prije tri sezone iz Križevaca
Ema Stručić je u Koprivnicu došla prije tri sezone iz Križevaca // Foto: RK Podravka
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti