Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Evo tko su dobitnici priznanja Hrvatske obrtničke komore i Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije

U ovim izazovnim vremenima nije lako biti obrtnik, pogotovo nije danas kad svi radimo u otežanim uvjetima, a neki su zbog mjera za suzbijanje pandemije morali i ograničiti svoj rad, istaknula je predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić

- Oglas -

U dvorani Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica u ponedjeljak je održana svečana dodjela priznanja Hrvatske obrtničke komore i priznanja Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije za 2021.

Svečanosti je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren sa suradnicima.

Pozdravnu riječ uputila je predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić koja je istaknula kako u Koprivničko-križevačkoj županiji ima 1710 obrtnika što je za 147 obrtnika više nego prije godinu dana. Oni zapošljavaju oko 5000 radnika uključujući i članove njihovih obitelji koji rade u obrtu. Obrtnici ostvaruju preko milijardu i 300 milijuna kuna prihoda, a u zadnje vrijeme bilježi se kontinuirani rast broja obrta u Županiji.

- Oglas -
Irena Kovačić
Irena Kovačić // Foto: kckzz.hr

“U ovim izazovnim vremenima nije lako biti obrtnik, pogotovo nije danas kad svi radimo u otežanim uvjetima, a neki su zbog mjera za suzbijanje pandemije morali i ograničiti svoj rad. Unatoč tome raste broj obrtnika u našoj županiji i obrtnici i na ovaj način dokazuju da su najžilaviji dio gospodarstva. Svaki obrtnik koji radi i opstaje unatoč brojnim problemima zaslužuje priznanje, a danas odajemo priznanje onima koji su se istaknuli te učinili puno za svoje obitelji, jedinstveni komorski sustav i za ukupno gospodarstvo”, istaknula je predsjednica Kovačić te zahvalila na suradnji i partnerskom odnosu Obrtničke komore i Koprivničko-križevačke županije, HGK ŽK Koprivnica, PORA-e i HZZZ-a.

Nagrađenima je čestitao i župan Darko Koren koji je istaknuo kako su priznanja motivacija za daljnji rad te je zahvalio svima koji na bilo koji način doprinose funkcioniranju gospodarskog sustava.

Dodjela priznanja
Foto: kckzz.hr

Posebno je zahvalio županijskoj Obrtničkoj komori koja je Županiji dugogodišnji partner u svim gospodarskim aktivnostima, s naglaskom na organizaciju sajamskih događanja, što su, uz financijske potpore , važni alati za podršku poduzetništvu i obrtništvu.

“Vrijeme u kojemu živimo generalno je zahtjevno i izazovno za gospodarstvo, no obrtništvo je pokazao da je najžilaviji segment tog sustava. Broj obrtnika se povećao za 147 u jednoj godini, ukupno ih je 1710 registrirano na području županije i to su doista zadovoljavajući podatci, ako uzmemo u obzir i strukturu županijskog gospodarstva u kojoj dominiraju veliki gospodarski subjekti predvođeni Podravkom. Malo i srednje poduzetništvo i obrtništvo imaju sve veći značaj, a svi vi koji ste ovdje nositelji ste tog gospodarskog segmenta i zapravo ste jedna velika obitelj koja odlično surađuje. Ono što mi možemo je kroz razne programe, potpore i mjere nastaviti pomagati obrtništvo i poduzetništvo, a ova će im priznanja biti poticaj da ustraju u svim naporima i izazovima. Čestitke svima na postignućima i rezultatima te vam želim mnogo zdravlja i uspjeha u radu, kako bismo zajedno, u pozitivnom gospodarskom ozračju, mogli nastaviti razvijati našu suradnju”, rekao je župan Koren.

Dodjela priznanja
Foto: kckzz.hr

Svečanosti su prisustvovali i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, pročelnica Ureda župana Melita Ivančić, ravnateljica PORA Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica Krunoslav Vitelj, predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić, tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać, predsjednici Udruženja obrtnika Koprivnica, Udruženja obrtnika Đurđevac i Udruženja obrtnika Križevci te dobitnici priznanja, stoji na službenim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

- Oglas -

Dobitnici Priznanja Hrvatske obrtničke komore su:

POVELJA ZA IZNIMAN DOPRINOS RAZVOJU OBRTNIŠTVA I OBRTNIČKIH INSTITUCIJA

Branko Pleadin
Natalija Šironja, vlasnica frizerskog salona „Marija”
Krešimir Krznarić, vlasnik obrta Pampa-tea
Dražen Paša, vlasnik obrta PAŠA TRANS

PRIZNANJE ZA IZNIMAN DOPRINOS RAZVOJU OBRTNIŠTVA I UNAPRJEĐIVANJU RADA OBRTNIČKIH ASOCIJACIJA

Siniša Lalić, vlasnik obrta Plavi podrum
Damir Krulić, vlasnik obrta Metaloplastika
Krunoslav Gašparić, vlasnik obrta Gašparić

ZAHVALNICA ZA IZNIMAN DOPRINOS POTICANJU I UNAPRJEĐENJU RADA OBRTNIČKIH ASOCIJACIJA

Nadica Zemun, vlasnica obrta Korner
Mihaela Kalamiza, vlasnica obrta Čarobna heklica
Ivana Vincek, vlasnica frizerskog salona Viva
Ženska obrtnička ekipa Kuglačkog kluba Koprivnica

Dobitnici Priznanja Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije su:

PRIZNANJE ZA DOPRINOS RAZVOJU I PROMIDŽBI OBRTNIŠTVA

Davor Popović, vlasnik obrta Tehnodiv-servis
Alojz Horvat, vlasnik obrta Horvat
Tihomir Pancer, vlasnik obrta Tihi
Damir Golubić, vlasnik obrta Automehaničarska radionica

ZAHVALNICA ZA DOPRINOS RAZVITKU OBRTNIŠTVA I OBRTNIČKIH INSTITUCIJA

Nadica Zemun, vlasnica obrta Korner
Zdenko Antolčić, umirovljeni obrtnik iz Križevaca
Anita Harambašić, vlasnica obrta Pušlek
Zoran Jagušić, vlasnik mesarskog obrta Jagušić
Mirko Paša, vlasnik elektro i vodoinstalaterskog obrta M.P.
Zdravko Čorba, vlasnik obrta Autoremont i transport

NAGRADA OBRTNIK 2021. GODINE

Marijan Hlebić, vlasnik obrta HLE-MAR

NAGRADA OBRTNICA 2021. GODINE

Snježana Smolak, vlasnica obrta za čuvanje djece TOČKICA

POSEBNO PRIZNANJE ZA HUMANITARNI RAD

Marijan Hlebić , vlasnik obrta HLE-MAR
Ilija Zeko, vlasnik obrta Limarija Zeko
Božidar Žeger, vlasnik obrta ŽGEY
Dragutin Crnčić, vlasnik obrta Crnčić
Ivan Jendrek, vlasnik poduzeća LIMIV TIM
Anđelko Jakovljević, vlasnik obrta BIJA
Branko Grubešić, vlasnik obrta Grubešić

Cijelu fotogaleriju možete pogledati ovdje.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti