Četvrtak, 25. travnja 2024.

Državno srebro stiglo u Koprivnicu: Antonio Bukvić iz restorana Katarza kuharski viceprvak Hrvatske

Marin Sambolek iz varaždinskog restorana Nobel osvojio je zlato u ukupnom poretku kuharskog dijela natjecanja i tako postao novi kuharski prvak države, dok je broncu osvojio Tomislav Greganić iz zagrebačkog hotela Westin. Novi hrvatski predstavnik na prestižnom natjecanju Bocused'Or Europe, pak, bit će Tomislav Karamarko

- Oglas -

Zadnji dan manifestacije Dani hrvatskog kulinarstva donio nam je imena najboljih chefova hrvatske natjecateljske gastro scene.

Marin Sambolek iz varaždinskog restorana Nobel osvojio je zlato u ukupnom poretku kuharskog dijela natjecanja i tako postao novi kuharski prvak države, viceprvak je Antonio Bukvić iz koprivničkog restorana Katarza, dok je broncu osvojio Tomislav Greganić iz zagrebačkog hotela Westin.

Dodajmo i da su u ekipi s Bukvićem bili Jelena Litvić i Dominik Schnalrzer.

- Oglas -
Antonio Bukvić na proglašenju najboljih kuhara
Antonio Bukvić na proglašenju najboljih kuhara // Foto: HKS

Nastupom u tri kategorije koje su obuhvatile 14 različitih vrsta jela mlade nade hrvatskog kulinarstva pokazale su širok spektar kulinarskog znanja, vještina i kreativnosti i to sve pod dodatnim pritiskom navijača iz publike.

Novi hrvatski predstavnik na prestižnom natjecanju Bocused’Or Europe bit će Tomislav Karamarko, koji je u vrlo napetom cjelodnevnom natjecanju kreirao jela dostojna svjetskog gastronomskog vrha.

Nijanse su odlučile između njega i protukandidata Brune Vokala u kreacijama na temu tune i fazana. Njihove radove su uz članove sekcije kulinarskih suca Hrvatskog kuharskog saveza vrednovali i mentori oba tima, Josip Vrsaljko i Rudolf Štefan, uz međunarodna pojačanja Alme Rekič, Ljubice Komlenić i Geanluce Tomasia. Potonji je u svom masterclassu nakon natjecanja privukao mnogo pažnje, a publika ga je nakon kušanja nagradila velikim pljeskom. Okrugli stol s Ljubicom Komlenić sudionicima manifestacije otvorio je nove poglede na kulinarsku profesiju i funkcioniranje vrhunskih restorana.

Pažnju su do samog proglašenja plijenila i natjecanja u kategoriji “misterybox” u kojoj kuhari do zadnjeg trena nisu znali od kojih će namirnica spremati jela i kategoriji “carving uživo”, koja je još jednom dokazala da je kulinarstvo raznovrsna umjetnost.

Svečanoj dodjeli medalja prisustvovali su predstavnici sponzora manifestacije i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je nagrađenim kuharima uputio riječi pohvale.

- Oglas -

“Uvijek postoje oni koji žele biti najbolji u području u kojem djeluju, napraviti iskorak, čak pomicati granice. A kad govorimo o kuhanju, to ste danas vi”, poručio je župan nakon natjecanja u hotelu minerva u Varaždinskim Toplicama.

U brojnim kategorijama bilo je još uspjeha koprivničkih kuhara. Kao što smo već pisali, zlato je osvojila Nikolina Lončar iz hotela Zlatan, a srebro Danijela Matijašić iz restorana Štagelj. U lijepom izdanju predstavila se i Dragana Gojković iz restorana Zlatan. Više o svemu tome pročitajte u nastavku…

Danijela Matijašić iz koprivničkog restorana Štagelj srebrna u izradi torte na Danima hrvatskog kulinarstva

Dani hrvatskog kulinarstva: Nikolina Lončar iz hotela Zlatan osvojila zlato iz područja slastičarske artistike

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti