Petak, 3. prosinca 2021.

Goran Mrđen: Imamo prostora biti dobri, ali moramo stati jedni iza drugih

Bez pritiska se u Podravki nikad nije živjelo, a nikad ni neće. Što se mene osobno tiče, straha nema, ali uoči svake utakmice postoji neka vrsta pozitivne treme. Realni sam pesimist, na način da uvijek volim vidjeti gdje smo možda lošiji od suparnika, pa da mi to ispravimo. Takav sam, to je valjda genetski kod, rekao je Mrđen

Preporučujemo

Podravka Vegeta danas je na konferenciji za novinare predstavila novog trenera Gorana Mrđena.

Rođeni Virovitičanin već dulje vrijeme s obitelji živi u Koprivnici. Radio je u Đurđevcu, Zelini, TVIN-u, Bjelovaru, Zrinskom i Podravki, gdje će po treći put biti trener prve ekipe, a bio je i pomoćni trener te šef omladinskog pogona. Osim toga, obavljao je i posao izbornika hrvatske ženske rukometne reprezentacije od 2015. do 2017. godine, a vodio je i mlade hrvatske ženske izabrane vrste.

– Željela bih se ispričati svim našim navijačima, simpatizerima i prijateljima kluba što sezona nije otvorena onako kako smo željeli i priželjkivali. Iz svega ovoga što se dogodilo izvukli smo pouku i nema sumnje da su opravdane kritike koje su nam upućene. Na taj način svi skupa pokazujemo koliko nam je stalo do kluba i rukometa u Koprivnici. Međutim, mi gradimo novi optimizam, i svim snagama ići ćemo prema ciljevima koje smo postavili. Moram reći da se projekt Grada Koprivnice kao vlasnika kluba, Podravke d.d. kao našeg glavnog sponzora te svih ostalih sponzora ne dovodi u pitanje, nastavljamo putem kojim smo i krenuli – rekla je direktorica i jedina članica Uprave kluba Vlatka Mihoci.

Dodala je:

– Klub je igračicama i stručnom stožeru osigurao sve uvjete za rad, onako kako i treba biti u jednom profesionalnom klubu. Sad su na testu karaktera i igračice, da pokažu i dokažu da znaju i da mogu. Očekuje nas još velik broj utakmica u prvenstvu, Kupu i Ligi prvakinja, a sezona je tek započela. Ciljevi koji su pred nama i dalje su otvoreni za ispunjenje, ali želim naglasiti da radimo iskorake na svim područjima. U dugoročnoj strategiji kluba zacrtan je nastavak rada s mladim igračicama, u kojem veliki naglasak želimo staviti na našu Školu rukometa. To nam je primarni cilj, a vjerujem da tome jako puno pridonose i odjeci animacije koju smo provodili po školama u zadnje vrijeme.

Goran Mrđen na treningu
Goran Mrđen na prvom treningu s Podravkom Vegetom // Foto: Ivan Brkić/RK Podravka

Više je kandidata bilo u igri za nasljednika Nevena Hrupeca. Spominjali su se Dragan Adžić, Nenad Šoštarić, Silvio Ivandija, čak i Lino Červar. Na kraju je odabrano domaće rješenje.

– Što se tiče prve ekipe, bit će dozirano dovođenje ponajboljih domaćih igračica iz Hrvatske, ali i inozemnih kad procijenimo da smo deficitarni na nekim pozicijama. Ovo nije ni prvi ni zadnji put da se nalazimo u ovakvoj situaciji da se događaju promjene, one su prirodne, kao u životu, tako i u sportu, a na nama je da iz ovoga izađemo još jači i bolji. Želim dobrodošlicu Goranu i iskreno mu zahvaliti što će se beskompromisno uhvatiti u koštac s izazovima koji su pred nama. I on sam svojim dolaskom u klub pokazuje da mu je stalo do ovog kluba i grada u kojemu živi. Svi skupa smo ponosni što je postao dio našeg tima i što s nama želi nastaviti raditi i stvarati budućnost kluba.

Hoće li biti dovođenja novih igračica?

– Sve sljedeće korake ćemo raditi u suradnji s trenerom, on prvo mora snimiti stanje u ekipi. Sve što će se događati u budućnosti bit će u dogovoru s Goranom kao prvim trenerom. Ciljevi ostaju isti, ali idemo dan po dan, korak po korak.

Na koliko je s Mrđenom dogovorena suradnja i kako će izgledati stručni stožer?

– Dogovorili smo suradnju do kraja sezone, pa ćemo vidjeti što nam život nosi. Vjerujemo da ćemo sezonu uspješno privesti kraju. Svi mi zaposlenici, igračice i treneri smo jedan tim koji samo zajedničkim radom može ići naprijed i ostvariti ono što želimo. Trener je odlučio da će stožer ostati u istom sastavu.

Možete li objasniti promjenu na klupi, gdje je umjesto dugogodišnjeg fizioterapeuta Bojana Savića počeo raditi Tomislav Tkalec?

– Bojan ima određenih zdravstvenih problema koji ga nažalost sprečavaju da može putovati s ekipom. Tomislav Tkalec priključio se našem klubu početkom ovog mjeseca, drago mi je da je još jedan Koprivničanac dobio priliku rasti i razvijati se u našem klubu.

Goran Mrđen predstavio se ovim riječima:

– Podravka je Podravka. Ovdje živim, nikad nisam ni otišao odavde. Naša cijela obitelj je Podravka, jer supruga je došla tu tako što je došla igrati rukomet za Podravku, kćerka Ivona je od početka bila u Podravki. I kad nismo bili zaposleni tu, bili smo simpatizeri i navijači prije svega. Zahvaljujem klubu, nije ni njima bila laka odluka, nije ni meni, ali našli smo zajedničko razmišljanje i idemo dalje. Svaka utakmica je kvalifikacijska, jer dva boda su dva boda. Čeka nas jak ritam utakmica i neće biti lagano, ali prije svega trebamo svi zajedno vratiti ono samopouzdanje. Forma je promjenjiva veličina, utakmica s Esbjergom to je pokazala. Nećemo nikog podcjenjivati ni precjenjivati, to je jedini put. Hvala na povjerenju svima koji su odlučili da se vratim, nadam se da ću ga i opravdati.

Je li se nadao pozivu?

– Mislim da imam rejting da sam se mogao nadati. Međutim, nisam agitirao za sebe, nemam ni menadžera, nikad ga nisam imao, ali lagao bih kad bih rekao da nisam mislio da sam nekome u razmišljanju.

Ekipa je drugačija nego kad je odlazio 2017. godine, a i klub je u boljem financijskom stanju.

– Ne bih tražio sto dana kao Vlada, jer to je previše, ali nekih tjedan dana, par utakmica, da se i mi na neki način bolje upoznamo. Ranije su su tu bile Milošević, Karlovčan, Tucaković, Franušić, Turk, Šenvald. S ostalima nisam surađivao, no treba proći neko vrijeme da dođemo do nekog sustava kojeg bismo htjeli, da nismo u neredu, i da vidimo kako nekog na određenoj poziciji dovesti do toga da bude što bolji. Mislim da imamo prostora biti dobri. Nitko nije stroj, i sve što se događalo je stresno djelovalo na igračice. Trebamo se posvetiti terenu i zapeti, to je jedini način. Moramo postati jedna ozbiljna grupa u kojoj ćemo stati jedni iza drugih. Prvo to, pa onda ostalo.

Goran Mrđen
Goran Mrđen po treći put je preuzeo Podravku Vegetu // Foto: Ivan Brkić/RK Podravka

Lokomotiva je u prednosti s obzirom na visoku pobjedu u Koprivnici, koliko to pritisak stvara Podravki?

– Uvijek je bio pritisak i uvijek će biti. I Dinamo ima pritisak da osvoji prvenstvo, a ne pobijedi u svakoj utakmici 6:0. S tim pritiskom treba se pomiriti, to je ono što nas u svakoj utakmici očekuje. Bez pritiska se u Podravki nikad nije živjelo, a nikad ni neće. Što se mene osobno tiče, straha nema, ali uoči svake utakmice postoji neka vrsta pozitivne treme. Realni sam pesimist, na način da uvijek volim vidjeti gdje smo možda lošiji od suparnika, pa da mi to ispravimo. Takav sam, to je valjda genetski kod.

Podravka danas dočekuje Trogir, ali već u nedjelju slijedi gostovanje kod Borussije koja je uz Budućnost označena kao ekipa s kojom bi Podravka mogla biti ‘al pari’ u borbi za prolaz skupine u Ligi prvakinja?

– Pratio sam Ligu prvakinja, doduše ne detalno. Borussia je u Podgorici odigrala odličnu utakmicu. S Brestom također, sad s Rostovom su pokazali puno toga dobrog. Ozlijedila im se golmanica, odmah su vratili Woltering. Sigurno da su dobri, ni s kim u Ligi prvakinja nije lagano. Na nekim taktičkim stvarima smo već počeli raditi. Svatko ima neki svoj sustav u koji vjeruje, na kraju semafor pokaže što je bilo – zaključio je Mrđen.

Najnovije objave