Utorak, 28. svibnja 2024.

Koprivnički rukometni klub uskoro će mijenjati ime

RK Koprivnica-NOA poslao je prigovor HRS-u oko formiranja jedinstvene Kadetske lige. "Nanesena je direktna šteta našem klubu, nadamo se pozitivnom odgovoru", ističu

- Oglas -

Rukometni klub Koprivnica-NOA poduzeo je nakon iznenađujuće odluke Hrvatskog rukometnog saveza o nastavku/prekidu natjecanja za sezonu 2019./2020., kao i formiranju Kadetske lige određene radnje koje su mu bile na raspolaganju.

Podsjetimo, odlukom HRS-a poništavaju se natjecanja u svim ligama i Kup natjecanjima te svi klubovi zadržavaju u narednoj sezoni 2020./2021. status u onoj ligi kojoj su pripadali na početku sezone 2019./2020.

Ovo se ponajviše tiče ekipe koprivničkih seniora koja je u navedenoj sezoni ispala iz 2. HRL Sjever u 3. HRL Sjever. S obzirom na to da su dvije ekipe iz 2. HRL odustale od natjecanja i otvorile dva mjesta, nadamo se da bi mogli ponovno biti član 2. HRL neispadanjem iz lige, odnosno popunom mjesta do propisanog broja klubova. Temeljem te mogućnosti klub je poslao pismo namjere Povjerenstvu za natjecanje.

- Oglas -

– U drugom dijelu odluke o statusu člana 1. HKRL, dio da „status člana 1. Hrvatske kadetske rukometne lige će ostvariti u sezonama 2020./2021. i 2021./2022. klubovi koji su svojim plasmanom ostvarili taj status 2017./2018.“ nanesena je direktna šteta, kako našem klubu, tako i još 12 drugih klubova diljem Hrvatske. Smisao ove odluke, gdje se za jedno godište boduje uspjeh nekog drugog godišta, nikako ne možemo shvatiti ni razumjeti te smo zbog toga zajedno s još 10 oštećenih klubova iz cijele države uputili Prigovor HRS-u na istu u kojem tražimo da se isključivo rezultati dječaka 2004./2005. godišta boduju za plasman u Kadetsku ligu te se nadamo pozitivnom odgovoru – ističe Marko Sinković, tajnik RK Koprivnice-NOA.

Razlog Prigovora klubova je taj da bi u Kadetskoj ligi trebali nastupiti klubovi koji ili nemaju 2004./2005. godište u natjecanju ili koji su u dvije godine skupili samo devet bodova, dok se uskraćuje nastup onima koji su to po propozicijama ostvarili.

– Naši dječaci 2004./2005. godišta, ako se pogleda plasman u posljednje tri godine, svakako ostvaruju plasman u Kadetsku ligu. Uz zajednički Prigovor, klub je također uputio i vlastiti prigovor jer se već po drugi puta direktnom odlukom upravnog odbora HRS-a nanosi šteta našem klubu u pogledu kadeta i Kadetske lige. Naime, dječaci 2002./2003. godišta ostali su zakinuti za plasman u Kadetsku ligu zbog odluke UO HRS-a da u ligu uđe GRK Varaždin kao osmoplasirana ekipa umjesto Koprivnice koja je bila petoplasirana kada se ista popunjavala. Tadašnje obrazloženje da je ista donesena zbog seniorskog statusa Premierligaša omalovažava i umanjuje uspjeh dječaka postignut na sportskom terenu – kaže Sinković.

Mladi koprivnički rukometaši
Mladi koprivnički rukometaši // Foto: RK Koprivnica

Prekidom prvenstva koprivnički Dječaci A (2006./2007. godište) i Dječaci B (2008./2009. godište) ostali su bez plasmana na završnice državnog prvenstva koja je cilj svakog kluba i natjecanja po regijama.

– Popuštanjem mjera izazvanih Covid-19 virusom odlukom upravnog odbora kluba nećemo ove sezone više nastavljati s treninzima zbog tehničkih razloga i nemogućnosti organiziranja istih, a da budu zadovoljene sve sigurnosne norme. Naglašavamo da nam je sigurnost naših članova i igrača na prvom mjestu. U planu je krenuti ranije s jesenskim pripremama kako bi se sve generacije dovele u željenu fizičku formu – ističe Sinković.

- Oglas -

Također u očekivanju dozvola okupljanja u zatvorenim prostorima u klubu se vrše pripreme za redovnu godišnju skupštinu koja se inače održava u lipnju i gdje će jedna od bitnih točaka dnevnog reda biti i odluka oko promjene imena kluba.

Doznajemo da klub više u nazivu neće imati NOA, nego će ponovno biti samo RK Koprivnica.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti