Utorak, 6. prosinca 2022.

Radio Glas Podravine ostao bez koncesije zbog stanke u emitiranju

Vijeće je svoju odluku donijelo temeljem Zakona o elektroničkim medijima, prema kojem prekid ostvarivanja koncesije ne smije biti dulji od 48 sati

Preporučujemo

Radio Glas Podravine trajno je ostao bez koncesije za gradsko područje Koprivnice.

Odluka je to Vijeća za elektroničke medije koja je donesena prošlog tjedna. Radio se na spomenutoj frekvenciji nije mogao čuti još od prošle jeseni, točnije 8. listopada, a razlog je bio kvar na odašiljaču, doznaje Podravski list.

Iako se program i dalje mogao slušati na njihovu streaming servisu putem interneta, Vijeće je svoju odluku donijelo temeljem Zakona o elektroničkim medijima, prema kojem prekid ostvarivanja koncesije ne smije biti dulji od 48 sati.

”Iako je nakladnik u ožujku izvršio nabavku novog odašiljača, te u dopisu Agenciji naveo kako će s emitiranjem početi već 1. travnja, to se nije dogodilo, dok argumente o neprekinutom emitiranju programa putem interneta ne smatraju pravno relevantnim. Dodajmo još kako je redakcija Glasa Podravine nakon prodaje zgrade u Gupčevoj premještena na drugu lokaciju, što se dogodilo i s radijom, koji i dalje neometano emitira svoj program putem streaming servisa”, piše Podravski.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti