Utorak, 25. siječnja 2022.

Uvjerljiv poraz Podravke Vegete u Rusiji za oproštaj od Lige prvakinja

Koprivničke rukometašice nisu mogle ništa posebnije napraviti protiv snažne domaće ekipe, ali mogle su pružiti bolji dojam. Izjednačen je najteži poraz ove sezone za Kokice u Europi

Preporučujemo

Rukometašice Podravke Vegete oprostile su se od Lige prvakinja uvjerljivim porazom u Rusiji.

Domaći Rostov Don u lijepo ispunjenoj dvorani u uzvratnoj utakmici osmine finala slavio je rezultatom 42:24. Već na poluvremenu bilo je 24:11. Izjednačen je ovime najteži poraz ove sezone za Kokice u Europi.

Trener Podravke Vegete Antonio Pranjić nije imao puno mogućnosti za rotaciju, igralo se brzo, uz stalni presing domaćina čija snaga nije padala do zadnjeg sudačkog zvižduka. Cijelu je utakmicu ekipa Rostova, koja je imala i vjetar u leđa svoje brojne publike, odigrala na vrhunskoj razini.

Koprivničke cure nisu pronalazile rješenje u napadu za brzu i pokretljivu obranu ruske ekipe, dok su one itekako lako i brzo pronalazile put do vratiju Podravke.

U ovoj utakmici najefikasnija u Podravkinim redovima bila je najbolja igračica ove sezone Dejana Milosavljević sa sedam pogodaka. Za Rostov Don je Katarina Krpež Šlezak postigla devet pogodaka.

Podsjetimo, ruska ekipa u Koprivnici je slavila rezultatom 29:20 i tako je s ukupnih 71:44 otišla u četvrtfinale Lige prvakinja.

Podravkašice nakon povratka iz Rusije očekuje reprezentativna stanka, a onda se valja posvetiti glavnom cilju, a to je osvajanje dvostruke krune u domaćim natjecanjima. Na dobrom su putu jer su u prvenstvu i dalje na 100 posto, uz dvije pobjede protiv zagrebačke Lokomotive, a u Kupu su igračice Antonija Pranjića stigle do četvrtfinala.

- Advertisement -

Najnovije objave