Ponedjeljak, 15. kolovoza 2022.

Veliki uspjeh učenika koprivničke OŠ Antun Nemčić Gostovinski na likovnom natječaju Tradicija i suvremenost

Višegodišnja tema natječaja je Zaštita prirodnog okoliša i biološke raznolikosti u likovnom izričaju djece

Preporučujemo

Učenici koprivničke Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski ponovno su ostvarili uspjeh na likovnom natječaju za učenike od trećeg do osmog razreda osnovne škole čiji je organizator Udruga hrvatskih učitelja likovne izobrazbe.

Natječaj naziva Tradicija i suvremenost organizira se već 20 godina, a višegodišnja tema je Zaštita prirodnog okoliša i biološke raznolikosti u likovnom izričaju djece.

Jedan od poticaja ovog natječaja je i želja za stjecanjem spoznaja o zaštiti prirodnog okoliša i biološke raznolikosti, bogatstva hrvatske flore i faune koji se prelijeva se u likovni izričaj djece.

Na natječaju se nagrađuje 10 učeničkih radova, a pohvaljuje dvadeset. Također, za izložbu se vrši i odabir najuspješnijih radova iz cijele Hrvatske.

Učenik OŠ Antun Nemčić Gostovinski i ravnateljica Gordana Gazdić-Buhanec

Ove su se godine na natječaj prijavile 84 škole sa 816 radova, a virtualna izložba je otvorena u utorak, 1. prosinca, u Muzeju Mimara.

Treću godinu zaredom uspješni su polaznici školske Male koprivničke škole keramike. Pohvaljen je rad Jelenak, učenika 3. razreda, Andre Glavice, a izloženi su i radovi Kornjača Tonke Lonajk, 8. razred i Vodomar Ree Štefanić 3. razred, pod mentorstvom Gordane Gazdić-Buhanec.

Od likovnih radova izloženi su radovi Bjeloglavi sup, Grete Lonjak, 4. razred i Bjeloglavi sup Mie Sinković, 4. razred, pod mentorstvom Đurđice Pošte.

Učenice OŠ Antun Nemčić Gostovinski i učiteljica Đurđica Pošta

Izložbu možete pogledati ovdje, a katalog možete preuzeti ovdje.

- Advertisement -

Najnovije objave