Petak, 27. svibnja 2022.

5 najvećih inovacija u povijesti sportskog klađenja

Kroz dugu i uzbudljivu povijest klađenja neke su inovacije donijele sasvim nove mogućnosti igračima, a samim time i u potpunosti promijenile predviđanje sportskih događaja

Preporučujemo

Znamo da sportsko klađenje ima povijest dugu nekoliko tisuća godina, još od starog Rima i utrka dvokolica, na koje su okupljeni strastveni navijači ulagali novac, tipujući na svoje favorite.

Moderna era klađenja započela je pak otprilike na početku 17. stoljeća, s konjičkim utrkama u Engleskoj u doba kralja Jamesa I., kada su se pojavile prve specijalizirane kladionice u kojima je okupljeno mnoštvo iskušavalo svoje znanje i sreću, u nadi da će njihova prognoza biti okrunjena novčanom zaradom.

A pravu eksploziju sportska prognoza doživjela je u posljednjih pedesetak godina, kada su se pojavile i neke zaista iznimne inovacije, koje su svijet klađenja okrenule naglavačke i tako dale kladiteljima neke sasvim nove mogućnosti kako doći do zarade…

Tržišta klađenja

Kada je u 20. stoljeću igračima napokon ponuđeno klađenje na sportove koji nisu konjičke utrke ili boks, poput nogometa, košarke ili tenisa, u početku ste se mogli kladiti isključivo tko će pobijediti, a tko izgubiti.

No, ubrzo su kladionice došle na ideju omogućiti igračima da uđu dublje u utakmicu i prognoziraju specifične događaje na terenu. Tako su nastala tržišta klađenja unutar utakmice, odnosno razrada ponude. Broj postignutih golova na utakmici bilo je prvo što su vam dopustili prognozirati, a zatim je ponuda postala još detaljnija.

Tako danas kladionice u Hrvatskoj omogućuju klađenje na hendikep, odnosno na razliku s kojom netko pobjeđuje, kao i oklade na žute i crvene kartone, kaznene udarce, isključenja, učinak igrača pa čak i kombinacije više ovakvih opcija, spojenih u jedan tečaj, što je u prošlosti bilo apsolutno nezamislivo.

Online klađenje

Sljedeći veliki korak dogodio se početkom novog tisućljeća, kada je igru u fizičkoj poslovnici  zamijenila online kladionica.

Odjednom su se igrači mogli kladiti u udobnosti svog doma, a uplata obećavajućeg tečaja postala je izvediva u sekundi, što nekad zna raditi razliku između dobitnog i gubitnog listića.

Tako je online klađenje otvorilo jednu sasvim novu eru, u kojoj ste se mogli kladiti kod svog omiljenog priređivača igara na sreću čak i ako ste otišli na odmor na drugi kraj svijeta, a isto tako igrati možete u pokretu, putem mobilnog telefona. Bio je to prvi korak prema nekom sasvim novom svijetu sportske prognoze, s dodatnim inovacijama bez kojih igrači danas ne mogu zamisliti klađenje…

Bonusi i promocije

Dobiti gratis sredstva od kladionice u doba fizičkih poslovnica zvučalo je predobro da bi bilo istinito, no online klađenje otvorilo je vrata bonusima i promocijama, kao dodatnim nagradama korisnicima.

Pa tako danas svaki priređivač igara na sreću koji drži do sebe daje pri registraciji bonus dobrodošlice, a besplatna sredstva vam se smiješe i kasnije, kroz različite promocije. Zašto vam kladionice daju bonuse za klađenje? Jer vam žele pokazati da baš kod njih dobivate najviše, kako biste im ostali vjerni na duge staze, kroz vašu kladioničarsku avanturu…

Live klađenje

Da ćemo se moći kladiti dok se akcija odvija na terenu, također je bilo nezamislivo prije samo dvadesetak godina.

Međutim, online kladionice danas omogućuju i klađenje uživo pa se više ne može dogoditi da ste zakasnili na utakmicu i više ne možete dati svoju prognozu, jer tečajevi ostaju dostupni za igru i kada sudac označi početak okršaja.

Live klađenje otvorilo je potpuno novi tip klađenja, u kojem je postalo bitno predvidjeti trenutak u kojem se lomi utakmica, kako biste uplatom tečaja dok je na svom vrhuncu maksimizirali dobitak. Pojavili su se specijalisti za oklade uživo u lovu na izdašni dobitak, igrajući brojna tržišta klađenja uvijek dostupna za igru, za vrijeme trajanja utakmice.

Video prijenosi

Posljednja fantastična inovacija u svijetu klađenja svakako je live streaming. Naime, u doba kada kabelske televizije skupo naplaćuju svoje sportske pakete, utakmice možete besplatno gledati unutar svog korisničkog računa na online kladionici.

Priređivači igara na sreću dobili su prava za neke od najvećih nogometnih, košarkaških, hokejaških i teniskih natjecanja, a kladitelji jedino što moraju imati jesu uplaćena novčana sredstva na svom računu, kako bi im bili dostupni besplatni video prijenosi.

Tako su kladionice zaokružile svoju ponudu i omogućile igračima iskustvo sportskog klađenja kakvo i zaslužuju, a u budućnosti nas zasigurno čekaju još neke nove inovacije, jer igre na sreću se stalno mijenjaju i uvijek nas iznenade nekom novom mogućnošću iskušavanja vlastitog sportskog znanja…

- Advertisement -

Najnovije objave